Antena Meniu Search
x

Video Panică în Satu Mare. Mai mulți muncitori au spart o pungă de gaz metan, în timp ce curățau un puț lângă o benzinărie

Ne e teamă de o nouă catastrofă ca la Crevedia. Două drumuri naţionale au fost închise după ce un jet uriaş de apă şi gaze a erupt lângă o benzinărie. Mai mulţi muncitori au spart, din greşeală, o pungă de gaz metan în timp de forau un puţ vechi. Locuitorii din zonă au primit alerte pe telefon de risc radiologic, chimic sau biologic. 

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 19:27

Vezi și

Un jet de apă şi gaze a erupt aseară lângă o staţie PECO. În momentul izbucnirii, un grup de muncitori de la benzinărie săpau într-un puţ vechi ca să aibă o nouă sursă de apă. 

Sergiu Crișan, primar Supuru de Sus: Se curăţa un puţ existent de apă, adâncimea puţului fiind 30 - 40 de metri. În urma intervenţiei au ieşit nişte aşa presupuse gaze, inţial, şi cu apă.

800 de metri în jurul puţului a fost constituită o zonă de protecţie, iar circulaţia e oprită în continuare pe două drumuri naţionale. La faţa locului au fost chemate mai multe echipaje de pompieri, medici şi specialişti de la Serviciul de Protecţie Medicală CBRN care să măsoare în permanenţă concentraţia de substanţe nocive din aer. 

Tamas Altfatter, subprefect Satu Mare: În cursul serii de ieri am solicitat trei laboratoare la faţa locului care au verificat cantitatea de apă, calitatea. A rezultat faptul şi rezultă şi în momentul de faţă că nu este o cantitate foarte mare de gaz ce iese din sol. 

Pe acelaşi subiect

Mesaje Ro-Alert trimise pentru localnicii din Supuru de Sus

Oamenii din două localităţi au primit mesaje Ro-Alert prin care erau sfătuiţi să nu iasă din case din cauza unui incident radiologic, chimic, biologic. Cea mai apropiată locuinţă se află la 600 de metri de locul incidentului. 

Reporter: Se ştia că e gaz aici?

Localnic: Se ştie de când e lumea, de când erau părinţii noştri. Este apă termală şi este gaz metan. Mai este o sondă acolo sus, încă e acolo, cum s-a forat.

Sergiu Crișan, primar Supuru de Sus: Analizele au început să iasă mai bine. Iniţial au ieşit nişte gaze în cantităţi mai mari şi la presiuni mai mari şi acum aceste cifre au început să scadă.

Benzinăria lângă care e tâşnit izvorul a fost construită în urmă cu aproximativ 20 de ani și are toate actele în regulă.

Nimeni nu știa că lângă benzinărie ar fi o pungă de gaze

Sergiu Crișan, primar Supuru de Sus: S-a făcut o monitorizare chimică pe o rază de până la 1,5 - 2 km, fără concentraţii detectate. Nu există risc pentru populaţie sau forţele de interveţie.

Autorităţile spun că ar putea dura chiar şi o săptămână până când pericolul va dispărea în mod natural. Între timp vor face verificări în zonă pentru a descoperi dacă în zonă mai sunt şi alte surse de gaz la o adâncime asemănătoare.

În anul 2017, la Moftin - o localitate la 50 de kilometri de Supuru de Sus - o sondă de gaze a ars timp de 10 zile. Incendiul a pornit din cauza unei defecţiuni la o valvă contrafăcută. Pompierii nu au putut interveni pentru stingerea flăcărilor pentru că riscul unei explozii era extrem de ridicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Panică în Satu Mare. Mai mulți muncitori au spart o pungă de gaz metan, în timp ce curățau un puț lângă o benzinărie