Antena Meniu Search
x

Video Alertă extremă în Satu Mare, după ce un jet de apă şi gaz a ţâşnit lângă o benzinărie. S-a emis Ro-Alert pentru localnici să rămână în case

S-a dat alarma, seara trecută, în Satu Mare la limita cu judeţul Sălaj, din cauza unui potenţial pericol de explozie. Incidentul a avut loc lângă o benzinărie, acolo unde câţiva muncitori săpau o fântână. 

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 08:54

Vezi și

La un moment dat, apa a început să ţâşnească la zeci de metri înălţime şi a existat suspiciunea că ar fi fost amestecată cu gaz. Ca măsură de siguranţă, autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert prin care rugau localnicii să rămână în case. Tot pentru prevenţie, traficul pe DN 19A a fost blocat şi a fost delimitat şi un perimetru de siguranţă.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de intervenţie chimică din cadrul ISU Maramureş. În urma măsurătorilor realizate, s-a detectat prezenţa în aer a gazului metan, în concentrație de: 284 particule per milion.

S-a emis Ro-Alert

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare a fost alertat să intervină în jurul orei 19.00,  ca  urmare a unor lucrări întreprinse la un puț de apă forat și emanarea în atmosferă a unor jeturi (substanțe), la limita cu județul Sălaj, în  zona localității Supuru de Sus. La fața locului din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă "Someș" al județului Satu Mare s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de terapie intensiv mobilă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă cu 21 cadre militare.

Pe acelaşi subiect

În sprijin, pentru stabilirea posibilelor substanțe degajate în aer au fost solicitate următoarele forțe: 

Un echipaj CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) din cadrul ISU MM și  un echipaj CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, București, care se afla la ISU BH.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță  față de locul intervenției. De asemenea,  a fost transmis și un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

În urma măsurătorilor realizate, până la această oră, s-a detectat următoarea substanță, respectiv gaz metan în concentrație de: 284 ppm. La această oră acționează la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă alături de echipajele CBRN din cadrul ISU MM și USISU Ciolpani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Alertă extremă în Satu Mare, după ce un jet de apă şi gaz a ţâşnit lângă o benzinărie. S-a emis Ro-Alert pentru localnici să rămână în case