Antena Meniu Search
x

Video Panică într-un cartier rezidenţial din nordul Capitalei. Sute de locuinţe, ameninţate de flăcări: luxul nu vine la pachet cu hidranţi

Incendiu puternic în nordul Capitalei, aproape de un ansamblu rezidenţial cu peste 300 de apartamente. 30 de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum. Flăcările s-au extins la o casă din apropiere şi au fost la un pas să cuprindă întreg cartierul de blocuri. Doi locatari care au încercat să oprească pârjolul au ajuns la spital cu arsuri pe mâini. Pompierii au avut o misiune dificilă pentru că în zonă nu sunt hidranţi, aşa că s-au alimentat de la kilometri distanţă. 

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 10:39

Vezi și

În jurul orei 12 şi jumătate, o zonă uriaşă din nordul Capitalei, aproape de şoseaua de centură, a fost cuprinsă de flăcări. Vegetaţia uscată a ars rapid, iar focul a ajuns şi la o casă din apropiere. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au răspândit repede şi ameninţau să ajungă la un cartier de blocuri din apropiere. 

Blocuri ameninţate de incendiu

"Trei persoane au fost evaluate medical, două persoane cu arsuri la membrele superioare. Acestea au fost transportate la spital şi o persoană cu atac de panică", a declarat Ana Covașniuc, reprezentant ISU B-IF.

Locuitorii ne-au trimis îngrijoraţi imagini cu incendiul pe Fii Observator. Oamenii au filmat de la balcoane, îngroziţi, flăcările care puteau să cuprindă tot cartierul, pentru că în zonă nu sunt surse de apă. "Era să ne ia foc casele, complexul cu totul. Vă daţi seama ce putea să iasă?", spune Ciprian Mihartescu, locuitor al cartierului. 

Pe acelaşi subiect

Cei mai curajoşi au ieşit cu extinctoare din casă pentru a opri focul. 

Intervenţie dificilă a pompierilor

Pompierii care au ajuns la faţa locului cu 15 maşini de intervenţie au intervenit cu greutate. "Ne-am alimentat în zona centurii, distanţa a fost foarte mare şi accesul în zonă este destul de dificil", spune Ana Covașniuc, reprezentant ISU B-IF.

"Primăria doarme în papuci, ca de obicei. Puteau să îl oprească mult mai repede dacă aveau tot ce le trebuie", crede Ciprian Mihartescu, locuitor al cartierului. 

Cartierul are 1.000 de locuitori

De aproape 10 ani, în acest cartier locuiesc 1.000 de persoane. Anul trecut cereau ajutorul autorităţilor. I-am filmat în cadrul campaniei Coşmar Residence

"Lipsesc în primul rând serviciile publice la care administraţia Bucureştiului şi a Sectorului 1 sunt obligate. În primul rând alimentarea cu apă, lipseşte serviciul de canalizare", declara Mihai Damian, administratorul cartierului.

De atunci, situaţia a rămas la fel aşa că azi pompierii au fost nevoiţi să umple cisternele cu apă la magazinele şi firmele private de la câţiva kilometri distanţă. În plus, drumurile sunt înguste şi neasfaltate. Nici anul trecut şi nici acum responsabilii de la Primăria Sectorului 1 nu au dorit să comenteze situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Panică într-un cartier rezidenţial din nordul Capitalei. Sute de locuinţe, ameninţate de flăcări: luxul nu vine la pachet cu hidranţi