Antena Meniu Search
x

Video Parcare subterană în centrul Bucureştiului: 700 de noi locuri de parcare, gratuite pentru o lună

Capitala are de astăzi încă o mare parcare subterană şi chiar într-o zonă centrală. A fost inaugurată parcarea de pe Bulevardul Decebal în care pot încăpea peste 700 de maşini. Deocamdată accesul este gratuit, abia de anul viitor locul va fi taxat cu 5 lei pe oră.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.11.2021, 21:02

Vezi și

Parcarea subterană care a aşteptat un an autorizaţiile a fost în sfârşit inaugurată. Investiția de peste 100 de milioane de lei este O veste bună pentru șoferii care, până acum, își lăsau mașinile pe prima bandă de circulație. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Pe cele două niveluri subterane, parcarea are mai bine de 700 de locuri. Cele de la primul nivel vor putea fi închiriate de oricine, inclusiv cu ora. În timp ce al doilea nivel este destinat doar celor ce locuiesc în această zonă.

De astăzi, oficialii promit să aplice legea. 

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Odată ce am rezolvat problema parcării, în zonă nu vom mai avea probleme semnificative de trafic.

Pe acelaşi subiect

Gratuit doar o lună

Şoferii, dar şi locuitorii din zonă sunt încântaţi.

Şoferi: - Este un lucru foarte bun, a durat relativ mult dar este bine că s-a făcut

- Eu stau dincolo de blocuri și nu sunt locuri de parcare, măcar aici putem să le băgăm și să o luăm și pe jos, că nu trebuie să ieșim din bloc în parcare.

- Mai decongestionează traficul și nu se mai parchează pe prima bandă, așa cum se obișnuia acum câteva luni.

De anul viitor parcarea va fi cu taxă. Până atunci, accesul este liber. Parcarea a costat 100 de milioane de lei şi va fi un spaţiu multifuncţional, promit autorităţile. Dar până atunci mai trebuie o autorizaţie, de la pompieri. 

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Ce se pot face aici? Cred că aici spălătorie. Aici service auto, vulcanizare...

Parcarea va costa cinci lei pe oră, iar abonamentul anual ar putea ajunge la 1400 de lei. Tarifele nu au fost încă aprobate de consiliul local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Parcare subterană în centrul Bucureştiului: 700 de noi locuri de parcare, gratuite pentru o lună