Antena Meniu Search
x

Parchetul din Craiova susține ca mascații au luat legal fetița de 9 ani din Baia de Aramă

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a descris pe larg, într-un comunicat, situația fetiței din Baia de Aramă, care a fost preluată în această dimineață de lângă familia care o îngrijea. Reprezentanții instituției susțin că s-a acționat legal, iar din primele informații copila se simte bine.

de Redactia Observator

la 22.06.2019, 14:14

Copila din Baia de Aramă
Comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova - Narcis Daju via Facebook

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a descris pe larg, într-un comunicat, situația fetiței din Baia de Aramă, care a fost preluată în această dimineață de lângă familia care o îngrijea. Reprezentanții instituției susțin că s-a acționat legal, menționând, totodată, că din primele informații copila se simte bine.

Reacția Parchetului vine după ce vineri dimineața mai mulți agenție de poliție, însoțiți de un procuror, au efectuat o percheziție domiciliară în Baia de Aramă, în urma căreia o copilă de 9 ani a fost luată de lângă îngrijitori, urmând a fi predată părinților adoptivi, stabiliți în Statele Unite.

Pe imaginile filmate şi postate pe Facebook, în timpul percheziției, se vede cum copila e luată pe sus din curtea casei din Baia de Aramă, într-o acțiune a mascaților.

În urma scandalului iscat, Parchetul General a demarat o verificare, pentru a analiza modul în care procuroarea a administrat cazul.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţiştii din Mehedinţi au luat, vineri, dintr-o locuinţă din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, o fetiţă care a fost crescută de un asistent maternal, după ce ar fi fost adoptată de o familie din America, ce are şi cetăţenie română.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”. Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Parchetul din Craiova susține ca mascații au luat legal fetița de 9 ani din Baia de Aramă