Antena Meniu Search
x

Video Părintele Alexandru, preotul implicat în tragedia de la Suceava, în care un bebeluş a murit după botez, este urmărit penal pentru ucidere din culpă

Preotul care a făcut botezul de la Suceava, în urma căruia un bebeluş a murit, este urmărit penal pentru ucidere din culpă. Autorităţile informează că s-a făcut şi necropsia micuţului în această dimineaţă, iar preotul a dobândit calitatea de suspect.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.02.2021, 14:47

Preotul de la Suceava este urmărit penal pentru ucidere din culpă - Profi Media

Tragedie la botez, preotul urmărit penal

"Facem precizarea că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat dosarul penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect iar autopsia a fost efectuată în cursul acestei dimineţi, urmând a fi înaintat la dosarul cauzei raportul de necropsie" informează autorităţile.

Un bebeluş în vârstă de o lună şi jumătate a murit, luni, la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez. Copilul a fost creştinat la Biserica "Sf. Constantin şi Elena" din Suceava, iar Observator a prezentat imagini chiar din interiorul bisericii, din timpul botezului.

În urma tragediei, preotul care a oficiat slujba nu mai poate sluji, până la finalizarea anchetei dispuse în acest caz, a anunţat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Biserica a emis şi un comunicat după moartea bebeluşului, în care îşi exprimă durerea şi tristeţea despre trecerea în nefiinţă a "pruncului Iustin".

Durere şi tristeţe

"Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea. Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc", a scris Arhiepiscopia.

Avocatul preotului a cerut ca doi experţi independenţi, din afara judeţului, să asiste la autopsia bebeluşului.

Copilul era născut şi prematur

Bebeluşul mort avea o lună şi jumătate şi era născut prematur. Părinţii spun că i-au spus acest lucru preotului. Înainte ca bebeluşul să fie cufundat în apă, preotul i-ar fi spus mamei să-l alăpteze, ca să nu mai plângă. 

Tatăl bebeluşului: "A ştiut că are lapte în stomăcel, da, nu trebuia să-i facă mişcările în aşa fel încât să poată să se înece"

Reprezentanţii bisericii spun că fiecare preot decide în ce poziţie ţine copilul atunci când îl cufundă. 

Doru Budeanu, protopop: "E vorba de siguranţa pruncului, e vorba de o comoditate când îl ţii cu faţa în jos şi de felul în care poţi să-l ţii mai bine, să fie siguri, să nu-ţi alunece printre mâini" 

Mii de oameni au semnat deja o petiţie prin care cer modificarea ritualului creştinării. Şi sondajul de pe site-ul nostru, observatornews.ro, arată că o majoritate de 40% dintre respondenţi consideră că regulile Bisericii ar fi de vină pentru moartea copilului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Părintele Alexandru, preotul implicat în tragedia de la Suceava, în care un bebeluş a murit după botez, este urmărit penal pentru ucidere din culpă