Antena Meniu Search
x

Preotul care a botezat bebeluşul din Suceava, decedat ulterior la spital, a fost suspendat de la slujire

Preotul care a oficiat, duminică, botezul în urma căruia un bebeluş de numai 6 săptămâni şi-a pierdut viaţa, nu mai poate sluji, până la finalizarea anchetei dispuse în acest caz.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.02.2021, 14:26

Vezi și
  • Bebelușul avea doar 6 săptămâni, la momentul botezului.
  • Micuţul a intrat în stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, într-o biserică din Suceava.

Anunțul a fost făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Reamintim că un bebeluş a în vârstă de o lună şi jumătate a murit, luni, la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez.

Copilul a fost creştinat la Biserica "Sf. Constantin şi Elena" din Suceava.

Observator a publicat primele imagini cu momentul în care bebelușul din Suceava, care a murit după botez, este băgat în cristelniță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului, l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital

Bunica bebeluşului a dat alarma

Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine. S-a întâmplat la doar câteva minute după scufundarea tradițională în cristelniță, în timpul botezului.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maxim trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

Copilul a fost dus la spital și internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă.

”Respirație avea, dar nu era eficientă. Cordul bătea, prezența cardiacă era de 130 de bătăi pe minut”, a spus medicul. În mod cert, medicul spune că cel mic a fost înecat cu apă, probabil prin imersie în cristelnița cu apă.

Preotul Gabriel Chereji, de la Parohia Ortodoxă Cuța din Satu Mare, a explicat într-o postare pe Facebook că botezul unui copil se poate face și fără a-l scufunda cu gura și nasul în cristelniță.

"Cred din toată inima că prin această practică împlinim Canoanele Bisericii noastre, voia lui Dumnezeu, dar și bucuria părinților să fie deplină", a spus părintele.

Arhiepiscopia Sucevei: "Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor"

Ieri, Arhiepiscopia Sucevei a emis un comunicat, în care îşi exprimă durerea şi tristeţea despre trecerea în nefiinţă a "pruncului Iustin". 

"Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea. Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc", a transmis Arhiepiscopia.

În momentul de față, Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Preotul care a botezat bebeluşul din Suceava, decedat ulterior la spital, a fost suspendat de la slujire