Antena Meniu Search
x

Passaris de România, încătușat la Iași. Bărbatul era dat în urmărire internațională, după un jaf în Germania

Unul dintre cei mai temuţi infractori din România a fost prins după un an în care a fost dat în urmărire internaţională.

Vezi și

Unul dintre cei mai temuţi infractori din România a fost prins după un an în care a fost dat în urmărire internaţională. Constantin Cojocaru, zis şi Passaris de România, după numele celebrului criminal grec, a fost săltat dintr-o sală de jocuri din Iaşi şi arestat provizoriu.

Urmează ca judecătorii să decidă dacă va fi sau nu extrădat în Germania, într-un penitenciar de maximă securitate. Cojocaru este cunoscut pentru modul în care a păcălit, decenii la rând, autorităţile.

Violent, chiar şi încătuşat şi escortat de mascaţi. Agresivitatea l-a făcut celebru. A fost supranumit Passaris din România, pentru asemănarea cu celebrul asasin grec Kostas Passaris.

Crud, neînfricat şi mereu cu un pas înaintea autorităţilor.

Era căutat de anul trecut, după un jaf armat din Germania. A ameninţat angajaţii unei benzinării şi a fugit cu toate încasările. Urmărit internaţional, Cojocaru a fost prins chiar într-o sală de jocuri din Iaşi. 

Ioana Buştiuc, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi: "Poliţiştii ieşeni au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis pe numele unui bărbat de 42 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată în Germania."

Constantin Cojocaru, Passaris de România: "Întotdeauna a fost greu să mă prindă. Deci dacă reuşesc să mă prindă pe mine, înseamnă că sunt foarte buni."

Doi ani s-a bucurat de libertate. În 2016, a fost eliberat condiţionat după un alt jaf la poşta din Erbiceni. Atunci, a smuls cu totul seiful din perete. 

I se mai spune şi "Pisica", după ce a reuşit să se caţere pe zidurile a două închisori din Serbia şi să evadeze. Are un cazier lung, cu zeci de furturi, tâlhării şi jafuri armate.

A ucis şi un agent sârb care era pe urmele lui. Poliţiştii români îl ştiu bine. Au încercat să-l prindă de mai multe ori, în operaţiuni spectaculoase. Dar chiar şi împuşcat, Constantin Cojocaru a încercat să se facă nevăzut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Passaris de România, încătușat la Iași. Bărbatul era dat în urmărire internațională, după un jaf în Germania