Antena Meniu Search
x

Video Patru tineri ucraineni rătăciți în Munţii Maramureşului, găsiți aproape înghețați la 1.400 m altitudine. Unul dintre ei a murit

Mobilizare fără precedent în Munţii Maramureşului. Echipe de salvamontişti şi poliţişti de frontieră au căutat ore întregi patru ucraineni care trecuseră ilegal graniţa şi s-au rătăcit apoi în munți. Au fost găsiţi aproape îngheţaţi, iar unul dintre ei a murit din cauza hipotermiei. Au fost coborâți din munți de salvamontiști, după o misiune desfășurată la o temperatură de minus 10 grade Celsius.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 15:07

Vezi și

Frigul a fost prea mult pentru unul dintre ucrainenii rătăciţi. Bărbatul de 41 de ani, coborât pe targă, a murit la câteva ore după salvare.  

Alarma la 112 a fost dată de către o prietenă a unei rude a ucrainenilor. Femeia a declarat autorităților că grupul a trecut dimineață granița în România, iar la lăsarea serii s-au rătăcit și suferă de frig.

Dan Benga, director Salvamont Maramureș: Patru cetăţeni ucrainieni care au trecut frontiera, Sunt undeva la peste 1600 de metri, condiţiile sunt deosebit de rele. E zăpadă 60, 80 cm. Temperatura la ora asta e undeva la minus 8, minus 10 grade. Este vorba despre patru cetăţeni ucraineni, trei bărbaţi şi o femeie, iar unul dintre ucraineni, din câte am înţeles de la apelantă, care e rudă cu nişte prieteni de-ai celor care au trecut frontiera, spunea că se simte destul de rău, acuză degerături. 

Ucranenii rătăciți, găsiți de salvatori la 1.400 de metri altitudine

Pe acelaşi subiect

Șase salvatori montani însoțiți de alți șase polițiști de frontieră au urcat în munți după grupul rătăcit.

Oana Pîrcălab, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: Distanţa de la sediul sectorului până la locul unde presupunem că s-ar afla conform indiciilor furnizate este de peste 20 de km. Mare parte din acest traseu poate fi parcursă doar pe jos. 

Grupul a fost găsit la 1.400 de metri altitudine, foarte aproape de granița cu Ucraina. Ucrainenilor li s-a spus să aprindă un foc. Lumina acestuia i-a ajutat pe poliţiştii de frontieră să-i identifice cu ajutorul unei drone. Toţi cei patru au fost transportaţi, apoi la spital. 

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, în jurul orei 05.30, unul dintre cei patru ucraineni a fost declarat decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Patru tineri ucraineni rătăciți în Munţii Maramureşului, găsiți aproape înghețați la 1.400 m altitudine. Unul dintre ei a murit