Antena Meniu Search
x

Video Pedeapsă maximă pentru bărbatul care și-a măcelărit familia, în Bascov. Și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata de doar 5 ani

Bărbatul care anul trecut şi-a ucis familia în Bascov, judeţul Argeş, a fost condamnat pe viaţă. Procurorii au convins instanţa că individul a planificat multipla crimă în detaliu. Ar fi mers din cameră în cameră pentru a-i ucide cu pietre pe părinții săi, pe sora, fratele și nepoata de doar cinci ani. Bărbatul era sub tratament psihiatric de mai multă vreme, iar familia a preferat să îl îngrijească acasă.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 21:33

Vezi și

Nenorocirea s-a petrecut pe 12 august 2022, în localitatea Bascov din Argeş. O familie întreagă a fost distrusă într-o fracţiune de secundă de un individ de 53 de ani, care și-a măcelărit părinţii, fratele, sora şi nepoata de doar cinci ani. În momentul grozăviei, acasă erau cei doi fraţi ai principalului suspect, părinţii lor şi nepoata de cinci ani.

Criminalul, cunoscut cu afecţiuni psihice, ar fi văzut negru în faţa ochilor: i-a atacat furibund şi i-a atacat cu pietre şi un ciocan. Nu s-a oprit până când cei cinci au rămas fără suflare, prăbuşiţi în locuinţă. Imediat după fapta teribilă, individul a fugit din casă şi s-a ascuns în grădina din spatele casei.

Cumnatul său a făcut descoperirea şocantă când s-a întors de la serviciu. Tot el a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile despre masacru. Sora suspectului era asistentă la Spitalul Militar din Piteşti, iar soțul, cel care a descoperit scenele sângeroase, este medic la Spitalul Militar - general care se pensionase în urmă cu două luni.

Detalii înfiorătoare din rechizitoriu: cum a plănuit criminalul să scape, după ce și-a ucis familia

Pe acelaşi subiect

Procurorii argeșeni au stabilit că toate cele cinci victime au avut parte de o moarte violentă, fiind lovite cu cruzime în zona capului. 

În data de 8 august, interval orar 21:55-23:00, inculpatul a făcut primele trei victime: 

1. Fratele, în pat, ucis cu o piatră de 10 kilograme și cu un ciocan. Apoi i-a înfășurat gleznele și 60% din cap cu bandă adezivă tip scotch;

2. Tatăl, pe hol, ucis cu un ciocan și cu o toporișcă. L-a prins în timp ce mergea la baie;

3. Mama, ucisă cu un ciocan, în pat.

- În data de 9 august, la 8 dimineața, inculpatul a făcut ultimele două victime:

4. Sora, în dormitor, în pat, ucisă cu un ciocan și cu o toporișcă.

5. Nepoata de 5 ani într-un alt pat, ucisă cu un ciocan și cu o toporișcă.

Inițial, anchetatorilor nu le-a fost clar motivul pentru care a săvârșit cele cinci crime. Le-a recunoscut, însă, că totul a pornit de la niște neînțeleri în familie. Printre acestea s-ar număra și faptul că rudele ar fi avut în plan să-l interneze pe bărbat, iar acesta ar fi aflat și ar fi vrut să oprească acest demers.

"Sub aspectul laturii obiective, se constată că uciderea victimelor s-a produs prin aplicarea de lovituri de mare intensitate în zona capului, în mod repetat, cu diferite obiecte contondente (ciocan şi toporişcă, piatră de aproximativ 10 kg), între leziunile traumatice constatate la nivel cranio-cerebral şi deces existând legătură de cauzalitate.

În ceea ce priveşte latura subiectivă, pe baza mijloacelor de probă administrate în cauză se concluzionează că inculpatul a săvârşit infracţiunea cu intenţie directă, cu premeditare. În concret, din declaraţia inculpatului coroborată cu înscrisurile olograf găsite cu ocazia cercetării la faţa locului reiese că inculpatul a luat hotărârea de a-şi omorî membrii de familie în urmă cu mai mult timp şi în acest scop a pus la punct mai multe planuri de punere în aplicare a hotărârii. Planul final a urmărit să-i prindă pe membrii de familie în situaţii vulnerabile, dormind sau luaţi prin surprindere, astfel încât să minimalizeze şansele ca aceştia să riposteze", se arată în rechizitoriul întocmit de procuror.

Crima multiplă din Bascov. Ucigașul a premeditat crimele și a pregătit un plan de scăpare

Potrivit informațiilor din rechizitoriu, asupra inculpatului s-au găsit mai multe obiecte prin care și-ar fi asigurat traiul zilnic, care demonstrează că a plănuit să scape ulterior uciderii victimelor: alimente, haine de schimb, două săpunuri, cutii de medicamente, unghiere, forfecuțe, aparate de ras și set de lame, hârtie igienică, 6 spray-uri cu piper iritant lacrimogen, cuttere, saci de gunoi, șepci.

Procurorii argeșeni consideră că moartea victimelor a fost una violentă, acestea fiind sfâșiate și cu răni ce au provocat hemoragii masive. Mai mult, criminalul a săvârșit infracțiunea cu intenție directă, cu premeditare. De asemenea, individul își pregătise din timp mai multe hărți geografice, precum și două caiete A5, respectiv A4, în care se regăsesc mai multe înscrisuri, dovadă că urmărea să se sustragă organelor de cercetare.

Discernământul a fost păstrat, diagnosticul acestuia neavând influenţă asupra capacităţii sale de a discerne sau a se stăpâni. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a avut o atitudine cooperantă, a recunoscut săvârșirea faptei și a colaborat cu organul de urmărire penală, fiind trimis în judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Pedeapsă maximă pentru bărbatul care și-a măcelărit familia, în Bascov. Și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata de doar 5 ani