Antena Meniu Search
x

Video PetExpo, târgul unde animalele de companie sunt vedetele. Coafurile personalizate, hainele de sezon şi accesoriile cu pietre preţioase, în tendinţe

Coafuri personalizate, haine de sezon şi accesorii cu pietre preţioase - acestea sunt ultimele tendinţe pentru animalele de companie. Coafura unui căţel poate dura 4 ore şi poate costa 600 de lei. Dar stăpânii sunt încântaţi şi spun că rezultatul final e de revistă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.03.2024, 20:52

Vezi și

Patru ore durează frizura perfectă. Şi nu vorbim despre un salon pentru oameni, ci pentru animale. Dar pentru stăpânii nimic nu e prea mult când e vorba de aspectul căţelului. Timpul şi banii nu mai contează.

Vali Ştefanovici, groomer profesionist: Undeva la 2 ore, 2 ore jumate doar tunsul din foarfecă plus încă vreo oră jumate, două ore baia şi întins părul. Dacă e adusă la 3 săpămâni, o dată pe lună la salon poate să dureze mult mai mult, chiar şi o zi întreagă. 

Competiţie strânsă pentru cea mai frumoasă tunsoare

În acest weekend la Romexpo în Capitală se duce o competiţie strânsă pentru cea mai frumoasă tunsoare. Vedetele sunt pudelii coafaţi. 

Miruna Iftode, groomer competiţie: El este Rufus un metis de bichon şi acum îl tund, nu e chiar stilul de bichon, eu fac ceva mai aparte. Îl angulez, îl tund mai scurt pe corp şi pe picioare, îi las părul puţin mai lung ca să se vadă frumos. Cel mai atent trebuie să fii la picioare şi să faci trecerea între blana mai scurtă de sus şi blana mai lungă de jos. 

Zanet Andreea, groomer competiţie: Avem un pudel şi îi facem freza ceva asiatic, creativ. Îl cheamă Pufuleţ, are 5 ani şi încercăm să luăm şi noi un premiu ceva, pentru prima oară suntem la concurs. 

Andreea Milea, reporter Observator: Pablo este un labrador de 2 ani şi jumătate, are 37 de kilograme, este dresat şi arată impecabil, iar astăzi va participa la parada modei canină. Până atunci însă ne va face un tur al zonei. Hai Pablo! 

Unii câini nu pot ieşi din casă fără o zgardă cu strasuri

Mulţi au venit pentru shopping. Nu poţi ieşi din casă fără o zgardă cu strasuri.  

Client: Zgărzile aşa cu strasuri, bluzite, gecuţe, are peste 40 de haine în dulapul ei. Avem cam de toate şi pantofiori, şi hăinuţe, gecuţe, pijămăluţe, avem ochelari, pălăriuţe. 

Irina Witek, organizator PetExpo: Se poartă accesoriile foarte colorate, cu pietre semipreţioase sau preţioase, hăinuţe pentru toate gusturile: avem hăinuţe potrivite pentru primăvară-vară şi pentru toamnă-iarnă.

Client: Am venit să vedem ce putem găsi şi să-i scoatem la plimbare. Eventual un şampon, un balsam, mâncare, recompense. Deocamdată nu ne schimbăm freza. Avem hairstylist-ul personal.   

Alţii sunt în căutarea dispozitivelor inteligente care să le facă viaţa mai uşoară. 

Client: Există dispozitive de hrănire, poti să programezi exact ora la care să il hrăneşti. Cu aplicaţie, poti să stai la birou si să-l hrăneşti. 

Stăpânii au putut participa şi la sesiuni gratuite de dresaj

O litieră inteligentă costă 2.000 de lei, iar un dispozitiv automat de hrănire între 450 şi 1.500 de lei. Stăpânii au putut participa şi la sesiuni gratuite de dresaj. 

Samer-Al-Ragad, dresor: Dacă lucrezi două săptămâni cu căţelul sau o lună sau două luni şi apoi uit de el, se întoarce inapoi. Consecvenţa este foarte importantă aici. Majoritatea căţeilor în 12 sedinţe învaţă şezi, culcat, aşteptare, mersul la pas. 

Expozitia este deschisă si maine până la ora 18. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » PetExpo, târgul unde animalele de companie sunt vedetele. Coafurile personalizate, hainele de sezon şi accesoriile cu pietre preţioase, în tendinţe