Antena Meniu Search
x

Exerciţiu antitero în Marea Neagră: Platformă petrolieră românească, ATACATĂ şi CAPTURATĂ de terorişti! (VIDEO)

Platforma petrolieră nr.7, aflată în largul Mării Negre, a fost atacată și capturată de terorişti care au formulat revendicări şi au ameninţat autoritățile cu uciderea echipajului de pe platformă și distrugerea instalației.

Platforma petrolieră nr.7, aflată în largul Mării Negre, a fost atacată și capturată de terorişti care au formulat revendicări şi au ameninţat autoritățile cu uciderea echipajului de pe platformă și distrugerea instalației.

Din fericire, informaţiile de mai sus nu sunt decât scenariul unui exerciţiu organizat de Serviciul Român de Informaţii. 

Astfel, potrivit unui mesaj postat în urmă cu puţin timp pe pagina de Facebook a SRI, platforma petrolieră nr. 7 a reprezentat la finalul lunii martie punctul focal al exercițiului antiterorist „Gebelizis17”, pus în aplicare de o parte a structurilor Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sub conducerea tehnică a #SRI, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, au participat la exercițiu forțe ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi al Serviciului de Protecţie şi Pază, cu efective complexe aeriene și navale care au acordat sprijin asaltului principal lansat de #Brigada #Antiteroristă. 

Potrivit SRI, scopul acestei activități comune cu grad ridicat de realism a fost de a testa modalitățile practice de cooperare inter-instituțională într-o situație de potențial risc terorist în care reacția combinată a tuturor forțelor este vitală. 

În plus, misiunea a avut menirea de a angrena inclusiv operatorul privat, proprietar al platformei marine, în activități care presupun coordonarea în timp real cu autoritățile statului, în situația unuei situații de criză teroristă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Exerciţiu antitero în Marea Neagră: Platformă petrolieră românească, ATACATĂ şi CAPTURATĂ de terorişti! (VIDEO)