Antena Meniu Search
x

MILIARDARII planetei se pregătesc pentru APOCALIPSĂ! Imagini incredibile din ADĂPOSTURI SECRETE, construite pentru bogătaşi (VIDEO)

Cand spui buncăr anti-apocaliptic, majoritatea oamenilor îşi imaginează o construcţie din oţel şi beton, plină cu paturi de campanie şi conserve. 

Cand spui buncăr anti-apocaliptic, majoritatea oamenilor îşi imaginează o construcţie din oţel şi beton, plină cu paturi de campanie şi conserve. 

Ameninţarea unui cataclism global este la fel de prezent ca cea din timpul celui del-Al Doilea Război Mondial, doar că astăzi, adăposturile de înaltă securitate diferă cu mult de cele de atunci, scrie CNN.

Astăzi, un număr tot mai numeros de companii se confruntă cu o cerere destul de mare de structuri care să protejeze împotriva unui astfel de cataclism, indiferent că este vorba despre un razboi mondial, un asteroid, sau o pandemie globală.

Pe acelaşi subiect

Iar atunci când elitele lumii sunt publicul ţintă, luxul devine o condiţie de bază! 

Industria buncărelor de lux se arată promiţătoare şi numerosi jucători vor o felie.

Printre ei se afla şi compania californiană Vivos. CEO-ul său, Robert Vicino, este convins că “omenirea nu poate supravieţui pe termen lung” în spaţii mohorâte, de tip “spartan”.

XPoint - unul dintre adăposturile companiei

Situat în Dakota de Sud, este alcătuit din 575 de buncăre militare subterane, fiind destinat celor care vor să-şi petreacă sfârşitul lumii într-o comunitate.

Complexul, care poate găzdui aproximativ 5.000 de oameni, va oferi confortul unui mic oraş, cu cinematograf, săli de clasă, grădini hidroponice, clinică, sală de gimnastică şi spa. Costurile variază între 25.000 şi 200.000 de dolari.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Majoritatea adăposturilor de acest gen sunt foste buncăre militare sau depozite de armament construite de SUA sau de guvernele sovietice, cumpărate de dezvoltatori. Sunt concepute pentru a rezista unui atac nuclear şi sunt prevăzute cu reţele de electricitate, cu sisteme de purificare a apei şi cu sisteme de filtrare a aerului.

Includ de regulă provizii de hrană pentru un an, dar au şi grădini subterane. Dezvoltatorii îşi propun să creeze comunităţi cât mai complete, inclusiv prin asigurarea prezenţei unor profesionişti din domenii variate, de la medici la dascăli.

Pentru cei cu exigenţe şi mai ridicate este pregătit adăpostul Vivos Europa One, situat într-un fost depozit de armament din Germania. Complexul este format din 34 de reşedinţe private cu suprafeţe care pornesc de la 232 de metri pătraţi, cu posibilitatea de a adăuga încă un etaj. Acestea pot fi dotate după placul cumpărătorilor.

Un buncăr demn de un miliardar

Există şi adăposturi de lux destinate supravieţuirii în regim individual. Unul dintre ele este The Oppidum, considerat cel mare adăpost din lume pentru un singur proprietar. Buncărul este situat în Republica Cehă, unde a fost construit de Rusia şi fosta Cehoslovacie pe parcursul a zece ani, începând din 1984.

Este format dintr-o componentă aflată la suprafaţa solului şi una subterană cu două niveluri, care se întinde pe 7.200 de metri patraţi.

În incinta sa se află, printre altele, o gradină subterană cu lumină naturală simulată, un bazin de înot, un centru spa, o sală de cinema şi o pivniţă cu vinuri. Pentru varianta finală se va ţine cont de specificaţiile cumpărătorului.

Buncărul este protejat de multiple sisteme de înaltă securitate, de la ziduri înalte şi senzori la tehnologie de apărare automată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » MILIARDARII planetei se pregătesc pentru APOCALIPSĂ! Imagini incredibile din ADĂPOSTURI SECRETE, construite pentru bogătaşi (VIDEO)