Antena Meniu Search
x

Video Plimbare de coşmar cu telegondola din Mamaia pentru zeci de turişti blocaţi la înălţime: ''După ce s-a întâmplat în Italia, nu poţi să nu te sperii''

A fost panică, joi seară, la malul mării. Peste o sută de oameni au rămas blocaţi în telegondola din Mamaia, după ce aceasta s-a oprit brusc. Turiştii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute la înălţime, până când telegondola a fost acţionată manual, iar oamenii au fost ajutaţi să coboare. Două femei au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a-şi veni în fire.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 09:08

Vezi și

Soarele cobora spre asfinţit, iar zeci de turişti se plimbau cu telegondola şi făceau poze de la înălţime. Plimbarea relaxantă s-a transformat însă, dintr-o dată, într-un coşmar. Toate cabinele au rămas blocate, iar turiştii suspendaţi la înălţime. 

''Cum a fost experienţa? V-aţi speriat?

Groaznică! Nu ne-am speriat.''

''Să ştiţi că ne-am speriat! Mai ales după ce s-a întâmplat în Italia, nu poţi să nu te sperii.''

Pe acelaşi subiect

Preţ de aproape jumătate de oră, 120 de turişti, adulţi şi copii de toate vârstele, au rămas suspendaţi în interiorul cabinelor.

''Nu aţi încercat să sunaţi la 112?

Nu. Am sperat că o să fie bine, dar timpul de aşteptare a fost prea mare.''

''V-a anunţat cineva ce va urma?

Ne-au anunţat că vom pleca în scurt timp, ceea ce nu s-a întâmplat.''

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru salvarea turiştilor. Aceştia au acţionat sistemul manual de rulare al cablului şi i-au ajutat pe oameni să coboare cu ajutorul autoscării. Cum a simţit că a atins pământul cu picioarele, după minute întregi de groază, o femeie a leşinat. Şi-a revenit după ce a primit îngrijiri într-o ambulanţă sosită la faţa locului. 

Rosca Florin, Isu Dobrogea: Două persoane au necesitat sprijinul echipajelor SMURD. Starea lor este foarte bună, echipajele au intervenit prompt.

Turiştii sunt nemulţumiţi că nu au primit banii înapoi

După ce s-au văzut salvaţi, oamenii au început să-şi strige nemulţumirea.

''Zice că un senzor a fost de vină, dar ei merg pe avarie şi acum. Şi totuşi noi, dacă nu mai avem biletul – soţia l-a aruncat – nu vor să ne dea banii.''

''Ar trebui măcar să ne restituie banii şi să-mi asigure transportul înapoi.''

Directorul telegondolei, însă, spune că nu s-a întâmplat nimic deosebit.

George Cazacu, director: Procedura de pornire a motorului Diesel durează câteva minute. A durat undeva la 7-8 minute, e posibil ca unele persoane să se fi speriat.

Acum, tehnicienii din Mamaia fac verificări pe întreaga linie, pentru a stabili ce a generat defecţiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Plimbare de coşmar cu telegondola din Mamaia pentru zeci de turişti blocaţi la înălţime: ''După ce s-a întâmplat în Italia, nu poţi să nu te sperii''