Antena Meniu Search
x

Video Telegondola din Mamaia s-a blocat cu peste 100 de oameni în gondole. Două persoane au făcut atac de panică

Peste 100 de persoane au rămas blocate, joi seara, în Telegondola din Mamaia, după ce aceasta s-a oprit. Telegondola a fost acţionată manual, iar persoanele au fost ajutate să coboare. Cel puțin 62 de persoane au fost coborâte de la punctul Aqua Magic, iar alte 55 de la Cazino.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.07.2021, 23:02

Vezi și

Telegondola a fost blocată pentru câteva zeci de minute, până când s-a acționat manual sistemul mecanizat al acesteia, iar persoanele din gondole au fost ajutate să coboare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină joi seara, în Mamaia, după ce telegondola din staţiune a devenit nefuncţională, iar persoane se aflau blocate în toate gondolele. 

Nicio persoană din gondole nu a fost transportată la spital

"În momentul de faţă cabinele Telegondolei s-au pus în mişcare. Se acţionează manual sistemul mecanizat al Telegondolei, sunt persoane care coboară din prima cabină în acest moment, conştiente, cooperante. Până în momentul de faţă nu sunt persoane cu atac de panică sau alte probleme. Se continuă evacuarea persoanelor din cabine”, anunţau reprezentanţii ISU Dobrogea.

Pe acelaşi subiect

În total, 55 de persoane au fost evacuate de la punctul Cazino și 62 de la punctul Aqua Magic. Două persoane au făcut atac de panică, însă au refuzat transportul la spital.

De ce s-a oprit telegondola din Mamaia

Potrivit unor surse, telegondola s-ar fi oprit după ce s-ar fi defectat motorul electric și sistemul a trecut pe motorul diesel. De asemenea, un senzor de la stâlpul 6 ar fi avut probleme. Senzorul se mai defectase de două ori, iar vineri dimineața ar fi avut programată revizia.

Telegondola a fost apoi pornită folosind motorul de avarie.

Articol realizat cu imagini și informații obținute de reporterul Observator Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Telegondola din Mamaia s-a blocat cu peste 100 de oameni în gondole. Două persoane au făcut atac de panică