Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă întreruptă de ceas pentru plata parcării. Turiştii care ajung pe litoral îşi pun alarma din 3 în 3 ore pentru a plăti

Locurile de parcare de pe litoral au ajuns un chin. Pe lângă tarifele uriaşe, care ajung să fie cât jumătate din sejur, oamenii se confruntă şi cu un sistem de plată complicat. Mulţi îşi pun ceasul să sune din trei în trei ore ca să îşi achite parcarea.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.07.2021, 21:00

Vezi și

Vacanţa în staţiunea Mamaia începe cu bătai de cap pentru turiştii veniţi cu maşina. Locuri de parcare sunt. Oamenii vor să le plătească, dar nu prea ştiu cum. Pe panourile amplasate în parcări, taxele afişate sunt pentru cel mult trei ore. Turiştii se plâng că trebuie să coboare din hotel ca să plătească. iar noaptea trebuie să şi pună ceasul să sune. Oamenii nu au habar şi nici nu sunt informaţi prin intermediul panourilor că există o aplicaţie prin care pot opta şi pentru alte modalităţi de plată.

Parcarea la hotel nu e intotdeauna o opţiune. "Noi le oferim oaspetilor locuri de parcare in limita disponibilitatii", a declarat Elena Drăghici, şef recepţie al unui hotel. În timp ce parcarea gratis din faţa hotelulului este plină ochi, iar turiştii se blochează unii pe ceilalţi, parcarea cu plată din spatele hotelului este goală şi asta pentru că mangerii ar trebui să plătească 500 de lei lunar pentru un loc dacă vor să le ofere această facilitate turiştilor.

Turiştii trebuie să scotă din buzunar 10 lei pentru trei ore de parcare. Astfel ajung să plătească în doar trei zile de vacanţă cât pentru o noapte d ecazare. Soluţia edililor? "Este evident că trebuie reglementată această situaţie a parcărilor. Scopul nu e de a lua bani de la cetăţeni sau turişti, ci de a-i determina să aleagă alte mijloace de transport", a declarat Alin Vintila, purtător de cuvânt Primăria Constanţa. Adică turiştii să vina cu trenul la mare şi să folosească bicicletele sau trotinetele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Vacanţă întreruptă de ceas pentru plata parcării. Turiştii care ajung pe litoral îşi pun alarma din 3 în 3 ore pentru a plăti