Antena Meniu Search
x

Popularitatea lui Joe Biden e în scădere abruptă. De ce sunt nemulțumiți mulți americani de actualul președinte

Preşedintele SUA, Joe Biden, se confruntă cu o scădere puternică a popularităţii la un an de la începerea mandatului, în contextul crizei pandemiei, al problemelor economice şi tensiunilor militare, informează agenţia Associated Press.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 17:46

Președintele american Joe Biden
Popularitatea lui Joe Biden e în scădere abruptă. De ce sunt nemulțumiți mulți americani de actualul președinte - Profimedia Images

Majoritatea cetăţenilor americani dezaprobă politicile Administraţiei Biden. Preşedintele este perceput favorabil de 43% dintre alegători, în timp ce 56% dintre americani sunt nemulţumiţi de situaţia politică şi economică, conform unui sondaj efectuat de Centrul NORC pentru Studii în domeniul Politicilor Publice.

Doar 28% dintre americani aşteaptă ca Joe Biden să candideze pentru un nou mandat în 2024, iar la nivelul simpatizanţilor Partidului Democrat popularitatea preşedintelui este de 48%.

Joe Biden susține că nu crede în sondaje de opinie

Întrebat miercuri dacă este preocupat de scăderea popularităţii, Joseph Biden a declarat: "Eu nu cred în sondaje de opinie".

Totuşi, actualul lider de la Casa Albă se confruntă cu o erodare semnificativă a popularităţii, în contextul în care, în iulie 2021, politicile sale aveau o susţinere populară de 59%. Cota de încredere a lui Joe Biden a scăzut la 50% în septembrie 2021, pe fondul crizei generate de retragerea militară din Afganistan.

Administraţia de la Washington este criticată din cauza gestionării crizei pandemiei, a creşterii inflaţiei şi a impasului din Congres privind aprobarea planurilor de relansare economică şi de reconstrucţie a infrastructurii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Popularitatea lui Joe Biden e în scădere abruptă. De ce sunt nemulțumiți mulți americani de actualul președinte