Antena Meniu Search
x

Video Povestea impresionantă a Alexandrei: a luat locul 1 la Olimpiada Naţională de Spaniolă după ce a învăţat singură limba. I-a spus doar unei colege că participă

O elevă din Iaşi şi-a dus pasiunea pentru limba spaniolă la rang de performanţă. Alexandra este olimpică pe ţară la această discplină! Lăudabil oricum, dar mai ales în condiţiile în care tânăra a învăţat singură limba.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 18:00

Vezi și

Este prima întâlnire faţă în faţă pe care Alexandra Popescu, olimpică la spaniolă, o are cu profesoara ei. Până acum, cele două s-au văzut de la distanţă, aşa cum a decurs, de altfel, şi pregătirea tinerei pentru ambiţiosul concurs. 

María Álvarez Gutiérrez, profesor spaniola: Când am făcut prima şedinţă cu ea, am fost tare surprinsă de nivelul ei. 

Alexandra a început să înveţe singură spaniola din filme şi melodii

Alexandra a obţinut cel mai mare punctaj din România la Olimpiada Naţională de Spaniolă, o disciplină care nici măcar nu se regăseşte în materiile de la clasă. 

Pe acelaşi subiect

Alexandra Popescu, olimpică: M-a luat pur şi simplu prin surprindere, voiam să văd un rezultat foarte bun, până la urmă, pentru asta am muncit, şi când am văzut că sunt chiar prima, m-am bucurat!

Iniţial, eleva s-a pregătit pe cont propriu. La finalul gimnaziului s-a înconjurat de filme, de muzică şi de cărţi, de unde a reuşit "să fure" cuvinte străine. Acum, la liceu, adună laurii muncii şi îşi perfecţionează cunoştinţele alături de profesori nativi.

María Álvarez Gutiérrez, profesor spaniola: Am început să lucrăm şi când a venit olimpiada, am aflat că vrea să meargă, de la început era pregătită. 

Singura care i-a ştiut planurile a fost colega sa de bancă

Modestă din fire, Alexandra nu i-a spus despre efortul din afara şcolii nici măcar dirigintei. Doar colega de bancă a ştiut planurile ei. 

Alexandra vrea să îşi construiască şi cariera în jurul limbii spaniole. Între timp, se concentrează pe relaxare: tânăra a primit cadou o excursie în Barcelona, oraş pe care a visat dintotdeauna să îl viziteze! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Povestea impresionantă a Alexandrei: a luat locul 1 la Olimpiada Naţională de Spaniolă după ce a învăţat singură limba. I-a spus doar unei colege că participă