Antena Meniu Search
x

Video Povestea din spatele succesului Emei, o elevă de la sat, olimpică la română. Fără condiţii şi fără meditaţii, a reuşit să se califice la faza naţională

Se poate face performanță școlară și în mediul rural. Fără condiţii şi fără nicio o oră de meditaţii, o elevă de clasa a 8-a din Maramureş a reuşit să se califice la Olimpiada Naţională de Română. În spatele succesului său stau ore întregi de muncă, susținerea părinților, dar și a școlii. 

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 18:44

Vezi și

Ema şi-a descoperit pasiunea pentru limba şi literatura română în clasa a şasea. Are zeci de cărţi citite şi un singur poet preferat. 

Emanuela Onea, olimpică: Îl apreciez pe Lucian Blaga pentru că are o expresivitate aparte pentru iubita sa în opere.

Ema a primit îndrumare din partea profesoarei de română

Numele autorului îl poartă și școala generală unde Ema studiază. Pe lângă pasiune, în procesul de pregătire Ema a primit ajutor şi îndrumare din partea profesoarei de română, care îi este şi diriginte. 

Pe acelaşi subiect

Adina Mezei, profesor: Nu aş compara-o neapărat cu un personaj, eu aş compara-o cu pasărea Phoenix, care in fiecare an renaşte din propria cenuşă şi ea renasc de ceva ani şi eu o dată cu ea.

Emanuela Onea, olimpică: Nu mă aşteptam la un rezultate atât de frumos, dar am făcut multă pregătire înainte şi sunt multe ore de muncă în spate şi asta m-a ambiţionat. Şi m-a făcut să am încredere în mine că pot oricât îmi propun. 

Vestea calificării la faza națională, primită cu bucurie

Acasă, vestea calificării la faza națională a fost primită cu bucurie.  

Adina Onea, mama elevei: Am ştiut că poate, dar totuşi nu ne-am aşteptat să ia locul 1 şi ne-am bucurat enorm pentru ea.

Viorelia Maria Vele, director Școală Gimnaziala Fărcașa: Mama elevei mi-a fost elevă la rândul ei. A fost o elevă bună şi mama şi se vede educaţia primită din familie. 

În viitor, Ema își dorește să devină psiholog. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Povestea din spatele succesului Emei, o elevă de la sat, olimpică la română. Fără condiţii şi fără meditaţii, a reuşit să se califice la faza naţională