Antena Meniu Search
x

Video Cum se vor desfășura nunțile și festivalurile de la 1 august. Noul val de relaxări aduce libertăți pentru vaccinați

Încă un val de relaxări de la 1 august! Nunţile vor fi din nou fastuoase, festivalurile vor stânge iarăşi zeci de mii de tineri, iar sportivii vor avea susţinătorii în tribune. În plus, copiii sub 6 ani scapă de teste şi de carantină la întoarcerea din vacanţă. Noile libertăţi sunt însă pentru vaccinaţi. Pentru ceilalţi se pegătesc restricţii. De exemplu, în weekend nu vor putea intra în mall.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 27.07.2021, 20:24

Vezi și

Luna august vine cu încă o serie de relaxări aşteptate de milioane de români. Cele mai importante schimbări vizează organizarea spectacolelor, concertelor şi, mai ales, a marilor festivaluri.

Francesca Simionescu, reporter Observator: ”În septembrie, în Parcul Izvor va avea loc unul dintre marile festivaluri de muzică electronică. Potrivit noilor reguli, dacă în Capitală rata de incidenţă va fi sub 2 la mia de locuitori vor putea participa 75 mii de persoane. În schimb, dacă rata incidenţei va creşte, numărul maxim admis va fi de 2.500 de participanţi”.

Libertăți pentru vaccinați, restricții pentru ceilalți

Dacă numărul de îmbolnăviri nu creşte, zeci de mii de tineri vor putea dansa din nou împreună la Untold, Electric Castle sau Summer Well.

Pe acelaşi subiect

Tânăr: ”Deja m-am vaccinat. E o petrecere unde aş fi vrut să mă duc şi îmi cerea vaccinul”.

Şi cluburile, discotecile sau sălile de jocuri vor fi din nou pline. Dar doar cu vaccinaţi.

Veşti mari şi pentru viitorii miri. Nu mai trebuie să taie invitaţi de pe listă. Nunţile şi botezurile se pot ţine chiar şi cu 400 de oameni în interior. Dar tot cu o condiţie: vaccin sau test.

Nicu Bocancea, organizator evenimente private: ”Luăm fiecare situaţie în parte şi organizăm astfel încât să nu se simtă minusurile”.

Schimbări și pentru suporterii care abia așteaptă să revină în tribune

Şi meciurile se vor juca din nou, după un an, cu tribunele pline.

Francesca Simionescu, reporter Observator: ”Stadioanele se vor putea umple de spectatori în condiţiile în care sunt cu toţii vaccinaţi. În caz contrar, capacitatea maximă admisă este de 75% în localităţile unde incidenţa este sub 2 la mia de locuitori sau de 50% în localităţile unde incidenţa este între 2 şi 3 la mia de locuitori. În aceste condiţii, spectatorii trebuie să fie vaccinaţi, testaţi sau să fi trecut prin boală şi să fie în perioada de 180 de zile de imunitate”.

O altă schimbare importantă în sezonul concediilor: copiii mai mici de 6 ani vor scăpa de teste PCR şi carantină la întoarcerea în ţară. Cei între 6 şi 16 ani care au un test negativ nu mai stau în carantină chiar dacă vin dintr-o ţară roşie.

Restricții pentru persoanele care refuză se se vaccineze

Mai mult, românii care refuză să se vaccineze vor avea restricţii noi.

Ioana Mihailă, ministrul Sănătății: ”Este vorba atât despre măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, cât şi despre măsuri restrictive pentru persoanele nevaccinate. Bonuri valorice, rămâne de văzut cum le valorificăm dar şi loterii cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat”.

Propunerile Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă vor trebui aprobate în şedinţa de Guvern de mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum se vor desfășura nunțile și festivalurile de la 1 august. Noul val de relaxări aduce libertăți pentru vaccinați