Antena Meniu Search
x

Update Un bebeluș a ajuns la Terapie Intensivă direct de la botez, după ce a fost scufundat în cristelniță, la Suceava. Bunica a dat alarma

Un bebeluș de șase săptămâni a intrat în stop respirator la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, la slujba de botez, într-o biserică din Suceava.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.02.2021, 17:23

Vezi și
  • Bebelușul avea șase săptămâni și ar fi fost născut prematur

Update: Din nefericire, bebelușul a murit la spital.

Știre inițială:

Copilul, care s-ar fi născut prematur, a fost observat de bunică că nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine, la câteva minute după ce fusese scufundat în apa din cristelniță, în timpul botezului.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, dr. Ionut Barsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul a ajuns la biserică în maxim 3 minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația.

”În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu”, a spus medicul Ionuț Barsan.

Bebelușul avea șase săptămâni, dar s-ar fi născut prematur

Copilul a fost dus la spital și internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă. 

”Respirație avea, dar nu era eficientă. Cordul bătea, prezența cardiacă era de 130 de bătăi pe minut”, a spus medicul.

În mod cert, medicul spune că cel mic a fost înecat cu apă, probabil prin imersie în cristelnița cu apă.

Echipajul SMURD care a intervenit pentru salvarea bebelușului a aflat de la părinți că cel mic s-a născut pe 16 decembrie și ar fi fost prematur. 

”Vârsta mică şi prematuritatea s-ar putea să fie şi un noroc pentru el, căci copiii mici reacţionează mai bine la lipsa de oxigen. Sper să nu rămână cu sechele. Acum nu mai există un risc vital, dar sper să nu rămână cu probleme neurologice”, a spus medicul Barsan.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Andreea Petrescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un bebeluș a ajuns la Terapie Intensivă direct de la botez, după ce a fost scufundat în cristelniță, la Suceava. Bunica a dat alarma