Video Preparatul tot mai popular în România. Vine din Hawaii iar cererea a explodat în ultimul an: "E o shaorma modernă"
Este Ziua Internaţională a Poke Bowl-ului, un preparat nou pe piaţa din România, dar tot mai popular. Doar în ultimul an, comezile pentru acest tip de preparat s-au dublat în ţara noastră! Bolul cu de toate este considerat o masă completă şi sănătoasă de nutriţionişti.
Poke bowl-ul se încadrează perfect în conceptul de masă sănătoasă, dar şi gustoasă cu ingrediente fresh, care îmbină perfect proteinele, glucidele şi grăsimile sănătoase.
"Este o masă foarte săţioasă, pot să o mănânc pe fugă şi este foarte estetic. Îmi place să mănânc mâncare colorată!", spune un fan al acestui tip de preparat.
Cererea pentru astfel de preparate a explodat în România
Doar în ultimul an, cererea pentru astfel de preparate a explodat în ţara noastră. Curiozitatea îi îndeamnă pe multi să încerce un poke.
- Cât costă îngheţata-colivă, desertul care a reuşit să fie mai comandată decât amandina sau savarina
- Chef Orlando Zaharia a gătit pentru 250 de copii de la un spital din Capitală. Preparatul cu care i-a bucurat pe...
- Preparatul american pe care românii îl adoră. Se comandă 15 la fiecare minut: "O căutare din ce în ce mai mare"
- SONDAJ: Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?
"Cum este un produs foarte estetic, lumea îl comandă nu neapărat doar pentru gustul bun pe care îl are şi pentru că este foarte săţios, ci şi pentru a pune o poză pe story şi de asemenea este şi un produs rece şi este perfect pentru delivery", spune Daria Săvulescu, TikTok manager restaurant asiatic.
Poke Bowl îşi are orginile în Hawaii şi este o reţetă pescărească. Preparatul are la bază peşte crud, dar acum combinațiile sunt nelimitate.
"Este o shaorma modernă! Totul se ambalează foarte rapid! Avem opţiuni de quinoa, conopidă sau trei tipuri de orez, putem să ne alegem mai multe tipuri de proteină cum ar fi somon, ton, pui, creveţi gătiţi sau şi opţiuni vegetariene, de tofu, legumele şi fructele, completând totul cu două tipuri de sosuri şi un topping la alegere", spune Sofia Giurgiu, administrator restaurant de poke.
Perioada preferată a zilei pentru a comanda poke rămâne prânzul, unde am înregistrat în medie 26% dintre comenzi în acest interval orar, însă se pare că este şi pentru cină o alegere destul de populară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰