Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă îngheţata-colivă, desertul care a reuşit să fie mai comandată decât amandina sau savarina

Vremea asta ne duce cu gândul la îngheţată... Dar ce aţi spune dacă în cornet am descoperi altceva... cum ar fi... coliva! Dacă vă sună bizar, să ştiţi că preparatul asociat de obicei cu înmormântările şi-a depăşit statutul. Astăzi, este desert de lux în cofetării. Reţeta rămâne cea originală, însă decorul este mult mai... pretenţios. Iar gustul... pe măsură! Vedem şi noi în materialul următor cum a ajuns coliva din vitrină să fure privirile clienţilor. 

Andra Costea
de Andra Costea

la 16.07.2024 , 18:18

​Coliva se face de peste 1.500 de ani, însă multe s-au schimbat în acest timp. De la un preparat asociat în mod obişnuit cu evenimentele triste, a ajuns astăzi la rang de desert de lux. În cofetării, coliva este mai comandată decât amandina sau savarina. 

Cât costa îngheţata-colivă

"Mi se pare foarte bună, eu ador coliva şi mi se pare un desert pe care poţi să-l mănânci în fiecare zi", spune un client.

Vezi și

"Coliva este un desert 100% sănătos pentru că este din ingrediente 100% naturale, grâul se lasă la înmuiat, respectiv compoziţia se fierbe cu grâul. Poate fi făcută şi mai puţin dulce, poate fi adăugată stevia în loc de zahăr dar reţeta tradiţională prevede zahărul, poate fi reinterpretată şi pot fi puse diverse ingredinte, fructe confiate, fistic, caju", a declarat Mirona Noru, managerul unei cofetării istorice. 

Pe acelaşi subiect

Reţetele sunt din ce în ce mai inedite şi nici aspectul nu mai este cel clasic. Acum o întâlnim şi învelită în glazură şi decorată cât mai colorat. 

"Pentru toate anotimpurile dar în mod special pentru anotimpul cald ca cel de acum vara ne duce cu gândul la o îngheţată şi atunci putem servi acest cornet delicios cu colivă în locul unei îngheţate, reţeta de colivă este cea clasică, reinterpretată este modalitatea în care este servită coliva în acest cornet cu glazură de ciocolată pe desupra", a declarat Mirela Stoica, angajatul unei cofetării. 

Preţul pentru un astfel de cornet este de doar 11 lei. Nu departe de porţia de colivă clasică ce costă între 10 şi 15 lei.

"Ideea a fost foarte bine primită de către tineri în mod special, au fost foarte încântaţi. Cei vârstnici s-au obişnuit şi ei cu ideea. Au fost un pic reticenţi la început. Este făcută sub altă formă decât cea tristă şi poate să atragă copii sau adolescenţii", a declarat Mirela Stoica, angajatul unei cofetării. 

Cum se face budinca de colivă 

Chiar şi budinca de colivă este acum testată de români. Reţeta este asemănătoare cu cea clasică. Avem nevoie doar de grâu, lapte, ouă, zahăr, nucă şi arome.

Budincă de arpacaş: 

300 ml lapte LAPTE  

100 g arpacaş

50 g zahăr

20 g unt 

o esenţă de vanilie

uin prag de sare

o cană de nuci

un ou 

fructe uscate sau proaspete pentru decor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Fără vize în SUA, posibil de anul viitor. Te tentează visul american?
Observator » Ştiri economice » Cât costă îngheţata-colivă, desertul care a reuşit să fie mai comandată decât amandina sau savarina