Antena Meniu Search
x

PRIMA REACŢIE a şefului DNA după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă. Ce spune Laura Codruţa Kovesi despre acuzaţiile de plagiat

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi seară, că nu a plagiat în teza de doctorat şi că lucrarea îi aparţine în totalitate, precizând că procurorii au obligaţia de a verifica autodenunţul lui Sebastian Ghiţă.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi seară, că nu a plagiat în teza de doctorat şi că lucrarea îi aparţine în totalitate, precizând că procurorii au obligaţia de a verifica autodenunţul lui Sebastian Ghiţă.

"În situaţia în care este depusă o sesizare de orice natură (denunţ, autodenunţ, plângere), este obligaţia procurorilor să verifice şi să clarifice, în raport cu prevederile legii, toate aspectele sesizate şi să dispună măsurile legale. Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal, ţin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparţine în totalitate şi că nu am plagiat. De altfel, acest lucru l-am susţinut de la prima apariţie, încă din anul 2012, în spaţiul public a afirmaţiilor denigratoare de acest tip", se arată într-un comunicat al procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postat pe site-ul DNA.

Kovesi mai spune că "afirmaţiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemenţă fără precedent în acest an, au făcut obiectul sesizărilor înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului şi credibilităţii magistraţilor".

"Mai mult decât atât, în raport cu luările de poziţie anterioare ale lui Ghiţă Sebastian Aurelian, în care a făcut alegaţii cu privire la investigaţiile penale desfăşurate de procurori, DNA a sesizat, în acest an atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cât şi Consiliul Superior al Magistraturii", adaugă laura Codruţa Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » PRIMA REACŢIE a şefului DNA după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă. Ce spune Laura Codruţa Kovesi despre acuzaţiile de plagiat