Antena Meniu Search
x

Video Primărie din Gorj, amendată după ce DSP a descoperit că apa de la robinet nu e potabilă. Primarul ar fi ştiut, dar nu a informat cetăţenii

O primărie din judeţul Gorj este bună de plată, după ce inspectorii DSP au stabilit că apa care ajunge la robinet nu este bună de consum. Mai mult, administrația publică e acuzată că a tăcut şi nu a anunţat oamenii că apa este periculoasă. Și mai rău este că sunt oameni spun că au acuzat stări de rău după ce au băut apă de la robinete, iar unii au ajuns chiar şi la spital. 

de Redactia Observator

la 22.01.2022, 09:29

Vezi și

Apa care curge la robinet în Baia de Fier nu este potabilă. Primarul ar fi ştiut asta, dar nu a informat şi cetăţenii. S-a ales acum cu o amendă de 40 de mii de lei, după ce mai mulţi cetăţeni care s-au simţit rău după ce au băut apă au făcut reclamaţie la DSP. 

Daiana Militaru, purtător de cuvânt DSP Gorj: Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a impus administraţiei publice locale să informeze populaţia de calitatea apei distribuită în reţea. 

De teamă că se pot îmbolnăvi, oamenii consumă acum apă de la fântână sau o cumpără de la magazin. 

Localnic: Suntem în secolul XXI şi totuşi nu avem apă potabilă. Suntem între două râuri şi nimeni, dar chiar nimeni nu face nimic pentru apa potabilă din Baia de Fier. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Nu va fi niciodată, noi nu vom trăi să vedem aşa ceva în Baia de Fier, apă potabilă şi canalizare funcţionând.

Cum se apără primarul

Primarul se apără spunând că e oricum de notorietate faptul că apa nu e potabilă. 

Dumitru Turbăceanu, primar: Noi nu dăm la populaţie, nu distribuim apă potabilă. Asta se ştie de ani de zile şi prin afişe pe care le avem puse şi pe la magazine şi pe la primărie. Eu, apă de la reţea mai consum, dar şi de la apă plată, de la fântână. Dar nu am avut problemă niciodată. 

Primăria a mai fost sancţionată şi anul trecut cu 7.000 de lei pentru că nu a dezinfectat corespunzător apa distribuită populaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Primărie din Gorj, amendată după ce DSP a descoperit că apa de la robinet nu e potabilă. Primarul ar fi ştiut, dar nu a informat cetăţenii