Antena Meniu Search
x

Scandal cu mascați în Telciu. Localnicii, furioși că tarifele furnizorului de apă potabilă sunt mari, la un pas să-l "linșeze" pe directorul firmei

Scandal cu mascaţi în comuna Telciu, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Localnicii refuză să semneze contractele cu furnizorul de apă potabilă pe motiv că tarifele sunt extrem de mari şi s-au răfuit cu directorul firmei în stradă. 

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 16:18

Vezi și

Furioşi că tarifele practicate de furnizorul de apă sunt foarte mari, localnicii au refuzat să semneze contractele. Spiritele s-au încins atât de tare, încât directorul fimei care furnizează apa în mai multe localităţi din judeţ a fost la un pas să fie linşat de mulțimea furioasă şi a avut nevoie de escorta mascaţilor. 

Localnic: Nu are ce căuta omul acesta în comuna Telciu! Ăsta nu mai are ce căuta în comuna Telciu! Puneţi cătuşele la hoţul ăsta! Puneţi cătuşele! Puneţi cătuşele la ăsta! 

Primarul este în concediu, iar oamenii îl suspectează că ar avea o înțelegere cu cei care furnizează apa și asigură serviciile de canalizare. 

Localnic: Domnul primar văd că e de partea lor. Că, bag seamă, valorifică ceva. Nu ştiu. El nici nu a venit aici. 

Pe acelaşi subiect

Localnică: Am avut apă în casă, cu apă în casă să ne lase. Că nu ei ne-a adus-o! Să o scoată din fundul pământului şi să o aducă.

În primăvară, primarul ar fi explicat că nu se poate ieși din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal până la toamnă. Acest lucru ar "costa" primăria Telciu peste 11 milioane de euro, banii folosiți pentru lucrările de realizare a rețelei de apă și canalizare, prin contractul finanțat prin POS Mediu. 

Localnică: Domnul primar nu ne reprezintă, Consiliul Local nu ne reprezintă şi ne-a spus frumos să ne descurcăm. 

Oamenii din comuna Telciu susţin că actualul operator foloseşte o reţea care există de zeci de ani, iar contoarele montate înregistrează de fapt un consum mult mai mare decât cel real. 

Ioan Șandru, director Aquabis Bistrița: În genul acesta de proiecte este cuprins inclusiv branşamentul, cu contor cu tot. Şi după ce s-au văzut cu toate în regulă, nu au mai vrut să încheie contracte. Am încheiat vreo 300 din 1170. 

Atât autorităţile judeţene, cât şi firma furnizoare spun că îşi doresc să rezolve această situație pe cale amiabilă. 

Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud: O subvenţionare la preţul apei că, da, există varianta anterioară, există investiţia anterioară elveţiană. Adică, justificată subvenţionarea asta. Aici suntem! Şi din păcate, lucrurile au degenerat! De la bun început a fost o lipsă de comunicare. 

Poliţia, Jandarmeria şi mascaţii au împânzit localitatea Telciu. Conflictul o să fie monitorizat de aceştia în următoare săptămână. Inspectoratul de Poliție Județean a declarat localitatea zonă specială de siguranță publică.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Scandal cu mascați în Telciu. Localnicii, furioși că tarifele furnizorului de apă potabilă sunt mari, la un pas să-l "linșeze" pe directorul firmei