Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primele imagini din cabinetul distrus de flăcări la Spitalul de Copii din Iaşi. ”Nu știm practic pe unde este instalația electrică”

Au apărut și primele imagini cu cabinetul care a ars în timpul incendiului de marți seară de la Spitalul de Copii din Iaşi. Un cabinet de consultatii s-a aprins iar flacarile uriaşe au umplut mai multe etaje cu fum. Pacienţii au fost evacuaţi de urgenţă de cadrele medicale în timp ce pompierii au activat planul roşu de intervenţie. Din fericire, nu au fost victime.

de Redactia Observator

la 23.06.2021 , 11:45

Incendiul de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași ar fi izbucnit din cauza instalației electrice suprasolicitate. Pacienţii au fost evacuaţi de urgenţă de cadrele medicale în timp ce pompierii au activat planul roşu de intervenţie.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a declarat miercuri că planul instalației electrice din clădirea construită în 1970 nu e cunoscut. ”Sunt o serie de nereguli, suntem aici ca la Spitalul de la Lețcani. Practic nu știm pe unde este instalația electrică. Spitalul Sfânta Maria ca multe alte spitale din Iași are nevoie de investiții și împotriva incendiilor și dotare cu aparatură medicală. Instalația este din 1970, de când a fost dat în folosință acest spital”, a spus Alexe la Iaşi, alături de managerul Alina Belu.

Spitalul de copii din Iași, contruit în 1970, se află în renovare generală, aripa în care a izbucnit incendiul urmând să fie şi ea reabilitată. Clădirea are aviz de securitate la incendiu iar cauzele producerii acestuia sunt in curs de stabilire

Articolul continuă după reclamă

 Costel Alexe: La Spitalul de Copii din Iași a fost evitată o tragedie

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a  declarat că la Spital a fost evitată o tragedie şi că le mulţumeşte cadrelor medicale pentru modul în care au reuşit evacuarea pacienţilor într-un timp record. În plus îi asigură pe toţi locuitorii Moldovei care au pacienţi internaţi în Spitalul de Copii din Iaşi că actul medical se desfăşoară în condiţii normale. "Toţi cei 260 de pacienţi şi 140 de aparţinători sunt în siguranţă. Mulţumim celor de la ISU şi cadrelor medicale că aseară (marţi seară - n.r.) la Iaşi a fost evitată o tragedie. După incendiul de la Piatra Neamţ, cele şase spitale aflate în subordinea CJ au intrat într-un plan de conformare şi de prevenţie a incendiilor, împreună cu cei de la ISU Iaşi. Doamna manager Alina Belu împreună cu echipa de conducere au făcut o serie de simulări, iar rezultatul s-a văzut şi ieri (marţi - n.r.), când cadrele medicale au reuşit într-un timp record, până la venirea echipajelor ISU, să facă evacuarea pacienţilor. Cadrele medicale s-au mişcat excepţional de bine, într-un timp cât se poate de scurt, pentru evacuarea pacienţilor”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, potrivit news.ro.

La rândul său, managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, Alina Belu, a declarat că toţi pacienţii sunt în siguranţă, ea apreciind comportamentul cadrelor medicale, care au intervenit rapid. "Cadrele medicale au avut un comportament extraordinar. Funcţionăm în prezent la parametri optimi, încercăm să dezinfectăm toată zona afectată. Sunt afectate un cabinet medical şi o sală de tratament. Nu existau pacienţi în acea zonă. Au fost afectate mobilierul, un calculator şi nişte documente medicale. De asemenea, în zonele în care a existat fum a trebuit aerisit şi dezinfectat. Noi din ianuarie facem simulări la incendii, iar instruirea s-a văzut”, a afirmat Alina Belu.

Un cabinet de consultaţii al Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iaşi a luat foc, iar flăcăile uriaşe, care s-au văzut de departe, au pus pe jar întregul oraş. Rudele pacienţilor au venit în fugă la spital de teamă că se va întâmpla o nouă tragedie. Din fericire, de data aceasta nimeni nu a fost rănit. Cadrele medicale au acţionat rapid şi au evacuat pacienţii şi rudele. Printre cei evacuaţi sunt 13 copii, dintre care unul intubat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Primele imagini din cabinetul distrus de flăcări la Spitalul de Copii din Iaşi. ”Nu știm practic pe unde este instalația electrică”