Antena Meniu Search
x

Video Noi detalii despre incendiul de la spitalul de copii din Iaşi: "Dacă era noaptea, era infern, era jale"

A fost din nou plan roşu de intervenţie într-un spital din România. Un cabinet de consultaţii al Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iaşi s-a aprins, iar flăcăile uriaşe, care s-au văzut de departe, au pus pe jar un oraş întreg. Rudele pacienţilor au venit în fugă de teamă că se va întâmpla o nouă tragedie. Din fericire, de data aceasta nimeni nu a fost rănit. Cadrele medicale au acţionat rapid şi au evacuat pacienţii şi rudele. Printre ei 13 copii, dintre care unul intubat.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 08:40

Vezi și
  • 31 de persoane au fost evacuate din spitalul din Iaşi, după izbucnirea incendiului.

Alarma s-a dat la ora 18 și 54 de minute. La 112 au sunat chiar cadrele medicale. Flăcările din salonul de consultaţii al spitalului pentru copii din Iaşi erau înalte de doi-trei metri. Din fericire, în acel moment nu se afla nimeni în cabinet. 

Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Moldova: Au găsit locul de unde provenea incendiul şi au deconectat sursele de energie, de oxigen, şi au evacuat toţi pacienţii cu părinţii şi personalul medical, asistenţi medicali şi infirmiere care se aflau în zona respectivă. 

Pentru că degajarea de fum era mare au fost evacuaţi rapid 13 copii de la etajele 2 și 3, dar și 11 cadre medicale și şapte aparținători. În total, 31 de persoane. Printre evacuaţi a fost şi un copil care era intubat, acesta fiind internat cu o malformație gravă.

Infirmieră: Erau copii, s-au evacuat, s-au dus pe etajele celelalte, sunt bine. Acolo erau şi pacienţi.

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Grădinaru, şeful ISU Iaşi: S-a activat planul roşu de intervenţie. S-a ajuns la locul intervenţiei la ora 19.00, iar incendiul a fost lichidat la ora 19.37.

Rudele celor internaţi au ajuns într-un suflet la spital.

Incendiile din spitale au făcut prăpăd la Bucureşti şi la Piatra Neamţ

Soţul unei femei internate: În spital este soţia cu un băiat. Suntem bucuroşi că au scăpat. Dacă era noaptea, era infern, era jale.

Tânăr: Prietena mea este internată. Este bine, este sus la 7.

După stingerea incendiului, infirmierele şi femeile de serviciu au fost chemate la muncă pentru a ajuta la curăţenie. 

Vasile Cepoi, director DSP Iași: Astăzi şi mâine probabil, până se igienizează, până se face curăţenie, nu se va putea intra acolo. De aceea urgenţele vor fi duse şi rezolvate la Spitalul de Neurochirurgie.

Spitalul de copii din Iași, contruit în 1970, se află în renovare generală, aripa în care a izbucnit incendiul urmând să fie şi ea reabilitată. Clădirea are aviz de securitate la incendiu, iar cauzele producerii acestuia sunt in curs de stabilire. 

Ionuţ Grădinaru, şeful ISU Iaşi: După terminarea lucrărilor şi în urma verificărilor în teren va urma să i se elibereze sau nu autorizaţia de securitate la incendiu.

Incendiile în spitalele româneşti au devenit deja o obişnuinţă. 

Cele mai violente incendii au avut loc pe 14 noiembrie 2020, la Piatra-Neamţ, unde zece persoane au murit în Secţia de Terapie Intensivă, şi pe 29 ianuarie anul acesta, la un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală. 20 de pacienţi de la Matei Balş au murit fie pe loc, fie după ce au fost evacuaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » Noi detalii despre incendiul de la spitalul de copii din Iaşi: "Dacă era noaptea, era infern, era jale"