Antena Meniu Search
x

Video Race for The Cure România, la linia de start împotriva cancerului mamar. Fiecare înscriere înseamnă un un test Babeş Papanicolau pentru o femeie din ţară

Cel mai bun tratament este prevenţia! Milioane de femei care ajung să fie diagnosticate cu cancer pot fi salvate. În România însă, lucrurile nu stau aşa bine. Multe paciente ajung la medic mult prea târziu. Dar un diagnostic nemilos poate fi învins dacă boala este depistată la timp. Fundaţia Renaşterea organizează şi în acest an cursa caritabilă Race for The Cure, pentru susţinerea luptei împotriva cancerului de sân. Cât mai multe înscrieri înseamnă tot atâtea teste medicale gratuite pentru femeile din toata ţara.

de Lorena Rădulescu

la 23.09.2021, 16:56

Vezi și

De 20 de ani, Fundaţia Renaşterea este în sprijinul femeilor din toată ţara în prevenţia şi tratarea cancerului. "Sunt doua programe care au început cu fonduri europene pe câte o regiune. Sperăm ca acestea să aibă succes şi încurajez femeile care locuiesc în regiunea Sud-Muntenia, de exemplu, unde vor fi disponibile teste Babeş Papanicolau gratuite si mamografii, să meargă să le facă pentru că dacă aceste proiecte regionale au succes, vom avea şi proiecte naţionale", spune Mihaela Geonă, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Când are loc Race for the Cure România 2021

Fundaţia Renaşterea organizează Race for the Cure România ediţia a 7-a, pe 26 septembrie. Evenimentul va avea loc in 32 de state europene, devenind cea mai mare cursă internaţională destinată promovării sănătăţii şi luptei împotriva cancerului mamar. Şi în acest an, fiecare îşi poate alege linia de start. Maratonul va avea loc online. "Oricinde se poate înscrie. Fiecare înscriere înseamnă o donaţie de 50 de lei care reprezintă un test Babeş Papanicolau pe care noi îl vom face pentru femeile defavorizate în oraşe mici şi în comune din România", mai spune Mihaela Geonă.

Mărturii ale femeilor care au învins boala

Pe acelaşi subiect

Dana Deac, cunoscuta jurnalistă și realizatoare TV, s-a luptat ani de zile cu boala necruțătoare. S-a vindecat de cancer de cinci ori, iar acum este alături de alte femei în cursa pentru viaţă. "Aş vrea ca nimeni să nu mai treacă prin ceea ce am trecut eu. Este foarte greu! Există soluţia prevenţiei, şi prevenţie nu este doar o vorbă spusă doar la sărbătoare. Prevenţia este şi trebuie să fie un mod de viaţă", susţine ea.

Ana Maria este un alt exemplu fericit. A fost diagnosticată cu cancer în 2013, iar la acea vreme credea că un astfel de diagnostic are mereu un final tragic. Dar Ana Maria a reuşit să învingă boala. "Mergând la medic, am aflat cu stupoare că am o boală despre care eu ştiam până în acel moment că este incurabilă. Moment în care m-am gândit că este un stop pentru tot ce însemn, toate visurile mele", povesteşte Ana Maria, care a aflat între timp că "există viaţă după cancer". "E foarte important să depăşim panica aceea a diagnosticului şi să încercăm să ne mobilizăm toate resursele. Să ne găsim echipa medicală care să ne susţină. Să găsim în noi resurse, în cei din jur, pentru a putea depăşi momentul mai uşor."

La cursa digitală din 2020, 1200 de persoane au susţinut Fundaţia Renaşterea şi datorită lor, tot atâtea femei vulnerabile au beneficiat de teste medicale gratuite în centrele din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Race for The Cure România, la linia de start împotriva cancerului mamar. Fiecare înscriere înseamnă un un test Babeş Papanicolau pentru o femeie din ţară