Antena Meniu Search
x

Video Secțiile ATI, sufocate de pacienții cu COVID. Se vor lua paturi de la bolnavii de cancer sau cei răniți grav. Manager Matei Balș: "Nu mai avem unde să îi punem"

Aproape 7.000 de noi infectări în ultimele ore. Este recordul anului şi am ajuns chiar pe primul loc în Uniunea Europeană. Mai grav, depăşim deja chiar şi cifrele din al treilea val al pandemiei. Şi, deşi nu mai vrem să auzim despre asta, situaţia ne priveşte pe toţi. Secţiile de Terapie Intensivă sunt sufocate cu pacienţi în stare gravă. Iar asta înseamnă că, în curând, se vor lua paturi ATI de la bolnavii non-COVID. Astfel că, în caz de accident sau complicaţii ale unor alte boli grave, cum ar fi cancerul, nu mai avem nicio şansă.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 21.09.2021, 19:42

Vezi și

Cătălin Apostolescu, manager Institutul Matei Balş: Terapia Intensivă este plină ochi, nu mai avem unde să îi punem.

Este anunţul care ne întoarce în timp şi într-un nou punct critic al pandemiei. Sunt 990 de pacienţi infectaţi internaţi la Terapie Intensivă. Şi, în toată ţara, mai sunt doar 16 locuri libere.  

Cătălin Apostolescu, manager Institutul Matei Balş: Acum foarte mulţi tineri, 28 de ani, 33, 35, fără comorbidităţi, nevaccinaţi.

Un tânăr de 26 de ani din Dolj n-a mai putut fi salvat

Pe acelaşi subiect

A ajuns la spital lunea trecută şi le-a spus medicilor că simptomele îi apăruseră cu o zi înainte. Avea saturaţie 25% şi plămânii grav afectaţi. Medicii au constatat că, în cazul infectării cu tulpina Delta, simptomele pot apărea până la 48 de ore de la contact. Faţă de 3, 5 zile, cum era până acum. 

La nivel naţional sunt în jur de 4.100 de paturi de Terapie Intensivă. 1.131 dintre ele sunt acum pentru bolnavii de COVID-19. Atunci când creşte numărul locurilor pentru COVID, se taie de la ceilalţi bolnavi. 

Radu Țincu, medic şef ATI Spitalul Floreasca: Orice pacient care dezvoltă complicaţii, fie că discutăm de accidente rutiere, pacienţi cu boli cronice, cu cancer şi au nevoie de Terapie Intensivă, e posibil dacă aceste paturi sunt ocupate de Covid-19 să nu mai poată accesa sistemul sanitar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ema Schweninger, reporter Observator: 16 paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon au fost transformate în locuri COVID. S-au umplut imediat. La fel şi cele 60 de paturi din secţia medicală de Cardiologie, care aveau instalaţie de oxigen. Bolnavii care erau internaţi acolo au fost externaţi sau au fost transferaţi în alte spitale din Capitală. În locul lor au fost aduşi pacienţi infectaţi cu virusul SaRS-CoV-2.

Florin Cîţu, premierul României: Aș vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 și, dacă nu s-a ținut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ținut cont va fi responsabil pentru asta.

Numărul infectărilor cu coronavirus a explodat, în septembrie

De la 371 câţi erau pe 12 august, am ajuns o lună mai târziu la 2.500. Azi suntem la 6.789. Recordul anului. Totul se suprapune pe o criză de medici anestezişti. La Institutul Marius Nasta a fost adusă, de aproape 2 săptămâni, o unitate mobilă de Terapie Intensivă, dar se caută medici care să fie detaşaţi. 

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Nu avem personal pentru că este o structură care nu aparţine Institutului Marius Nasta.

La nivel naţional ar mai fi nevoie de aproximativ de 800 de anestezişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Secțiile ATI, sufocate de pacienții cu COVID. Se vor lua paturi de la bolnavii de cancer sau cei răniți grav. Manager Matei Balș: "Nu mai avem unde să îi punem"