Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre elevii fără mască: Contează ce au auzit acasă. Cu cei expuși negației va fi greu

Raed Arafat spune că „va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni de la părinții lui” în responsabilizarea celor mici pentru a respecta măsurile de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.09.2020, 09:55

Raed Arafat, despre elevii fără mască: Contează ce au auzit acasă. Cu cei expuși negației, va fi greu
Raed Arafat, despre elevii fără mască: Contează ce au auzit acasă. Cu cei expuși negației, va fi greu - Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta
  • Arafat a subliniat rolul important pe care îl joacă profesorii în aplicarea măsurilor de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.
  • Seful DSU a spus că elevii care se vor împotrivi vor fi scoși pe hol, ca să nu își pună în pericol colegii.

Arafat a subliniat nevoia unor reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască să fie dat afară din clasă și să stea pe hol. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”, spune Arafat.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile. (...) În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Șeful DSU a subliniat rolul important pe care îl joacă profesorii și celelalte cadre didactice în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii  noului coronavirus. 

”Dacă însă, la școală, copilul vede că profesorul nu poartă mască atunci când trebuie, copilul va pune întrebări. E nevoie la școală de puterea exemplului și de fermitate în aplicarea regulilor. Este foarte important ca elevii să vadă exemplu acasă și la școală, ca să respecte, la rândul lor, regulile sanitare”, a precizat Raed Arafat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, despre elevii fără mască: Contează ce au auzit acasă. Cu cei expuși negației va fi greu