Antena Meniu Search
x

O asistentă de la Spitalul Rădăuți, infectată cu noul coronavirus în concediu, a fost transferată la București în stare critică (Video)

Eforturi uriașe pentru salvarea vieţii unei asistente medicale de la Spitalul Municipal din Rădăuți, în stare critică după ce a fost diagnosticată cu Covid. Aseară, un avion i-a adus femeii plasmă tocmai de la Arad. Transfuzia nu a fost suficientă, aşa că medicii au cerut transferul la București. 52 de ani are femeia, de când se ştie lucrează în Spitalul Municipal din Rădăuţi şi în cei peste 30 de ani de carieră i-au trecut prin mână mii de bolnavi. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 09.09.2020, 22:19

Vezi și
  • Asistenta a lucrat peste 30 de ani în sistemul sanitar.
  • Soțul asistentei este internat și el cu coronavirus.

Pe aeroportul din Suceava, o tânără priveşte cu ochii în lacrimi cum mama ei e mutată din salvare în elicopterul MAI care o va duce la Matei Balş, la Bucureşti. Femeia e intubată, iar medicii şi-au asumat un risc uriaş pentru acest transfer: pacienta e în stare critică. 

Ramona Petrariu, fiica femeii: Am venit astăzi pe aeroport pentru că este poate ultima șansă să îmi văd mama în viață.

Contra-cronometru. Aşa au lucrat toţi cei implicaţi în salvarea vieţii Marianei, asistentă la Spitalul Municipal Rădăuţi. Femeia a fost diagnosticată cu covid în urmă cu două saptămâni, la revenirea din concediu. Nu are alte boli şi e un om care s-a îngrijit mereu de sănătatea lui. 

Starea ei s-a înrăutăţit, însă, brusc, în ciuda eforturilor colegilor ei. A fost transferată la spitalul din Suceava, dar este în stare critică. 

Ramona Petrariu, fiica femeii: A avut o săptămână concediu. A stat acasă, nu a fost nicăieri. Tatăl meu a fost operat de cancer și avea foarte mare grijă ca el să nu ia virusul.

Disperată, fiica femeii a făcut un apel pe Facebook şi le-a cerut tuturor celor care au învins boala să doneze plasmă. Mariana are o grupă de sânge rară, iar transfuzia de care avea nevoie a venit de departe. 

Adrian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți: Am început să facem demersuri, împreună cu colegii mei, să vedem de unde găsim această plasmă grupa a2 pozitiv, de care avea nevoie colega noastră. S-a găsit această plasmă la Centrul de Transfuzii Arad. 

Ambulanța de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava a preluat cele trei pungi cu plasmă ajunse cu avionul MAI de la Arad şi le transportă către Spitalul Judeţean de la Suceava, acolo unde femeia este internată.

Transfuzia făcută în cursul nopţii nu a fost suficientă, dar măcar a încetinit evoluţia fulminantă a bolii. Medicii au decis să transfere pacienta la Spitalul Matei Balş. 

Chiar în aceste momente asistenta medicală este dată jos din ambulanța SMURD care a adus-o aici la Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava şi transferată în elicopterul MAI venit să o ducă la Bucureşti. 

Soţul Marianei este şi el bolnav de Covid. E internat în Spitalul Municipal Rădăuţi, deşi e asimptomatic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O asistentă de la Spitalul Rădăuți, infectată cu noul coronavirus în concediu, a fost transferată la București în stare critică (Video)