Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, mesaj pentru români despre minivacanța de 1 Mai

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, i-a anunțat pe români să nu-și facă niciun plan de distracție pentru minivacanța de 1 Mai.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.04.2020, 11:27

Autoritățile pregătesc restricții suplimentare pentru minivacanța de 1 mai
Raed Arafat, mesaj pentru români despre minivacanța de 1 Mai - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea să reapară în toamnă.
  • Românii vor trebui să conviețuiască cu virusul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că este prea devreme să vorbim despre măsuri de relaxare, în contextul epidemiei de coronavirus.

Potrivit lui Raed Arafat, oamenii vor trebui să conviețuiască cu virusul.

"Să nu facă lumea niciun plan pentru 1 Mai. Oamenii nu vor putea să petreacă de 1 Mai așa cum au făcut-o în alți ani. Este prea devreme de vorbit despre măsuri de relaxare. 

Abia în luna mai vorbim de începerea relaxării, cu anumite măsuri, dar totul în urma observării a modului de evoluție a bolii.

E prea devreme, trebuie să vedem în următoarele 7 - 14 zile care este impactul Paștelui pe situație și dacă va crește numărul cazurilor, daca se va pune o presiune pe sistemul sanitar sau nu", a declarat Raed Arafat la Antena3.

Măsurile de relaxare vor fi graduale

Șeful DSU spune că un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea să reapară în toamna sau iarna acestui an.

"Nu putem vorbi despre măsuri de relaxare în acest moment. Și chiar dacă începem măsurile de relaxare, aceste măsuri vor fi graduale și vor fi luate pe baza unor analize și nu înseamnă revenirea la situația care a fost înaintea apariției virusului, ci va fi o modalitate de conviețuire cu virusul. Resticțiile însă vor continua pentru protecția populația.

În plus, va fi și o pregătire pentru un eventual val doi al epidemiei, în toamna sau iarna acestui an", a mai spus Raed Arafat. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, mesaj pentru români despre minivacanța de 1 Mai