Antena Meniu Search
x

60 de români închiși în case, în două blocuri, și păziți cu poliția, la Hagen, în Germania. Trei dintre ei au coronavirus

60 de români sunt închiși în case, în două blocuri, și sunt păziți cu poliția, la Hagen, în Germania. Trei dintre ei au coronavirus, iar autoritățile nu mai lasă pe nimeni să iasă din clădiri, timp de 14 zile.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.04.2020, 09:16

Coronavirus în Germania
Poliția nu se mișcă din fața blocurilor locuite de români - Bild.de
  • Trei români depistați pozitiv cu coronavirus.
  • Toți cei care locuiau cu ei, carantină în propria casă.

Autorităţile din oraşul german Hagen au decis să trimită poliţia pentru a supraveghea două clădiri locuite de 60 de români. Oficialităţile localităţii aflate în apropiere de Dortmund şi Wuppertal se tem de o răspândire a coronavirusului, după ce trei români au fost depistaţi pozitiv. Așa că toți ceilalți conaționali care locuiesc în cele două blocuri au fost carantinați la domiciliu.

Decizia a fost luată după ce, scrie focus.de, toate cele 60 de persoane au fost considerate contacți ale celor infectați și au fost găsite ieșind din case. Astfel, li s-a interzis să mai părăsească locuințele și poliția stă la ușile blocurilor 24 de ore din 24.

DW scrie că în ultimii ani administraţia din Hagen a reclamat problemele de integrare ale migranţilor din România şi că până acum au avut loc mai multe descinderi ale unor echipaje mixte formate din poliţişti germani şi români la mai multe adrese din oraş. La ultima razie, din iulie 2019, au fost descoperite 850 de persoane care trăiau în 30 de locuinţe.

Sursa citată mai notează că cei mai mulţi români din Hagen provin din satul gălăţean Toflea, comuna Brăhăşeşti.

Cele două blocuri sunt situate în cartierul Wehringhausen, care are reputația proastă de Bronx în Hagen, de ani buni.

Cei 60 de locuitori ai celor două case au fost instruiți exact ce pot și nu pot face, a spus purtătorul de cuvânt al poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 60 de români închiși în case, în două blocuri, și păziți cu poliția, la Hagen, în Germania. Trei dintre ei au coronavirus