Antena Meniu Search
x

Video Reacţia pasagerilor după ce singurele două avioane de pe aeroportul din Suceava s-au ciocnit: "Aici rămânem!"

Un accident aviatic la un pas de tragedie a avut loc pe aeroportul din Suceava. Doua aeronave ale aceleiași companii s-au ciocnit pe pista când una dintre ele se pregătea sa decoleze. Au fost în pericol 174 de pasageri dar au avut noroc și nu au fost raniți. Cele două aparate de zbor erau singurele aflate pe toată platforma aeroportului.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 14.03.2023, 20:07

Vezi și

Ora 14 şi 18 minute. 174 de pasageri se aşezau liniştiţi în scaune pentru zborul de puţin peste două ore până în Germania. Abia s-au pus însă în mişcare din poziţia de parcare când a avut loc impactul.

Pasager: Aici rămânem

Pasager: Eram chiar în partea cu accidentul. S-a oprit, credeam că va da înapoi, dar el a mers înainte şi s-a izbit în celălalt.

Aripa aeronavei a intrat direct în stabilizatorul unui alt avion Wizzair

Pe acelaşi subiect

Aripa aeronavei a intrat direct în stabilizatorul unui alt avion Wizzair. În zadar, la sol, un angajat al aeroportului a încercat să oprească accidentul. Nimeni nu l-a băgat în seamă.

Sorin Stoicescu, expert în aviație și securitate aeronautică: El supraveghea îmbarcarea la aeronavă. Dacă era un agent de trafic sol care făcea dirijare avea palete şi era în faţa avionului în mişcare, nu stătea în spate. Făcea disperat semne că poate l-o vedea ăla.

Nimeni nu a fost însă rănit. După câteva minute, pasagerii au fost coborâţi din aeronavă. Cu bagajele în spate, pe marginea platformei, oamenii au aşteptat un alt aparat de zbor care să-i ducă la destinaţie.

Pasager: Din păcate, alte avioane nu mai sunt. Erau singurele două pe pistă. Amândouă sunt implicate în accident, acum stăm şi aşteptăm noi informaţii.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Pe Aeroportul din Suceava ar fi trebuit să aibă astăzi curse cinci avioane. Trei dintre ele nu aveau zboruri programate la ora respectivă şi nici nu se aflau în aeroport. Astfel că, la momentul producerii incidentului aviatic, pe întreaga platformă a aeroportului, erau doar cele două avioane care s-au ciocnit.

Specialiştii spun că sunt doar două cauze posibile

Sorin Stoicescu, expert în aviație și securitate aeronautică: Nu a respectat distanţa minimă admisă. Nu pot să spun dacă a fost o eroare a pilotului, poate a fost şi o problemă tehnică.

O comisie de la Agenţia de Investigaţii Aeronautice va ancheta incidentul. Printr-un comunicat, Wizz Air şi-a cerut scuze pasagerilor. Compania a evaluat pagubele şi consideră că aeronava lovită poate decola în această seară spre Aeroportul Luton, din Marea Britanie. carton mesaj wizz Tot azi ar urma să plece cu alt avion şi călătorii care doreau să ajungă în Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Reacţia pasagerilor după ce singurele două avioane de pe aeroportul din Suceava s-au ciocnit: "Aici rămânem!"