Antena Meniu Search
x

Video Bilete ieftine de avion, doar în visele românilor. Cât s-au scumpit zborurile: ar urma noi majorări de preţ

Vremea biletelor ieftine de avion a apus şi nu ştim când se mai întoarce. O linie low-cost aproape a dublat tarifele faţă de anul trecut. Companiile aeriene de linie măresc şi ele preţurile, dar mai puţin. Cu toate acestea, nu te poţi abţine să nu pleci în city-break-uri şi vacanţe. Estimările arată că aeroporturile din România vor înregistra anul acesta un număr record de pasageri. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 12.03.2023, 19:44

Vezi și

"Preţul mediu al unui bilet de avion a crescut de la 109 euro în martie 2022 la 157 de euro în februarie anul acesta. Nu toate companiile aeriene au majorat preţurile", spune Alexandra Marin, reporter Observator. Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a scumpit biletele cu aproape 90% în utimul an. În aceeaşi perioadă, preţul mediu al unui bilet Wizz Air a crescut cu 24%.

Bilete de avion mai scumpe în 2023

"Companiile de linie au creşteri între 10 şi 20%. Creşterile mari s-au înregistrat în special pe low-cost. Dacă ne gândim că Blue Air nu mai operează de mai bine de 6 luni, această creştere era firească", explică Roxana Ilinca, manager agenţie de turism.

Scumpirea este provocată şi de vacanţele de răzbunare, după doi ani în care restricţiile COVID ne-au ţinut în case. "Scumpirile pe care le avem până în momentul de faţă vor mai suporta majorări. Aşadar, preţurile la biletele de avion vor fi şi mai mari pe măsură ce înaintăm în sezonul estival", crede Ciprian Enea, consultant în turism.

Pe acelaşi subiect

Cât costă un zbor România-Spania

Biletele mai scumpe nu taie cheful de călătorii. Aeroporturile din România au avut un număr record de pasageri în ianuarie - peste 1.600.000. Duminică, la prânz, coada pentru check-in la Aeroportul Henri Coandă se întindea până în terminalul vechi.

"Mă uit des la bilete de avion. Pe toate rutele în afară. Acum zburăm pe alt continent şi s-au scumpit un pic. În Brazilia. Cel de transatlantic a fost 700 de persoană", spune un călător. "Sunt anumite perioade, în special august-septembrie... Cred că am ajuns să plătesc şi 300 de euro pentru un bilet de avion dus-întors Spania-România. Plătim foarte mult la bagaje. Trebuie să facturez şi 10 kg, este extrem de scump", se plânge altcineva. 

Cum găseşti bilete de avion ieftine

Găseşti mai uşor bilete de avion la preţ bun dacă eşti dispus să schimbi datele şi faci căutări pe internet în modul incongito.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Bilete ieftine de avion, doar în visele românilor. Cât s-au scumpit zborurile: ar urma noi majorări de preţ