Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului aviatic din Suceava. Cum a fost posibil ca două avioane să se lovească pe pistă: prima reacţie a WizzAir

Un incident aviatic deosebit de grav a avut loc în această după-amiază pe aeroportul din Suceava. Două avioane Wizz Air s-au ciocnit pe pistă. S-a întâmplat chiar în timp ce unul dintre ele a început deplasarea pentru decolare. Zborurile au fost imediat anulate, iar pasagerii coborâţi din avioane.

Alin Stan
de Alin Stan

la 14.03.2023, 17:19

Vezi și

A fost panică mare pe Aeroportul Internaţional "Ştefan cel Mare" din Suceava după ce două aeronave ale companiei WizzAir s-au lovit între ele în timp ce se aflau pe pistă. Vorbim despre două curse spre Dortmund, respectiv Londra. Aeronava care urma să plece spre plece spre Dortmund a făcut un viraj greşit pe pista de decolare şi a lovit stabilizatorul aripii celuluilat avion care staţiona şi nu avea pasageri la bord, conform companiei aeriene.

Reacţiile WizzAir şi ale reprezentanţilor aeroportului

Cei aproximativ 100 de oameni care se aflau în primul avion, conform martorilor, au fost coborâţi şi puşi să aştepte o altă aeronavă pe care compania aeriană o va pune la dispoziţie pentru a-i duce la destinaţie. Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Suceava au precizat că nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

"Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord. Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene", se arată în comunicatul remis de reprezentanţii companiei aeriene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului aviatic din Suceava. Cum a fost posibil ca două avioane să se lovească pe pistă: prima reacţie a WizzAir