Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacția Veronicăi, o tânără italiancă venită în România. A postat totul pe internet: "Am găsit o ţară"

Tot mai mulți influenceri străini ajută la promovarea României. Zeci de obiective turistice din ţara noastră au devenit virale pe internet, după ce youtuberi cu zeci şi chiar sute de milioane de subscriberi pe reţelele sociale ne vizitează ţara, pe banii lor sau a unor privaţi. Statul însă nu le-a dat follow. N-a alocat niciun ban şi spune că nu se poate promova în felul acesta pentru ca "meseria" de influencer nu este reglementată.

de Ingrid Tîrziu

la 17.07.2024 , 15:24

Tania vine din Spania şi are peste jumătate de milion de urmăritori pe Instagram. A ajuns în România la invitaţia unui centru wellness.

"Celor care mă urmăresc le place foarte mult să se uite la filmări atractive, naturale, care să te ispitească să pleci în călătorii", spune Tania, influencer.

"Le acoperim costurile de transport unora, alţii vin direct în Bucureşti şi le oferim ospitalitate în centrul nostru. Odată cu vizita la noi descoperă România", Andrara Seitan, manager comunicare centru wellness. 

Vezi și

Tot mai mulți influenceri străini ajută la promovarea României

Pe acelaşi subiect

Şi Veronica a descoperit farmecul ţării noastre. A fost pe litoral la plajă, la festival, dar şi în cluburi şi a postat totul pe internet. Italianca a venit la invitaţia Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mamaia.

"Am găsit o ţară unde ai o grămadă de lucruri de făcut, de vizitat şi mâncare bună,peisaje minuntate şi oameni cu adevărat minunaţi", povestește Veronica.

Puţin peste 2 milioane de turişti străini a avut România anul trecut. Cei care ajung însă la noi sunt fascinaţi. Un influencer elveţian a postat un TikTok de la Salina Slănic, cea mai mare din Europa. Acest video a strâns peste un milion de vizualizări, dar cei mai mulţi nu au ştiut că este din România. Cei care au fost, însă, spun că ţara noastra are foarte multe locuri necunoscute şi foarte frumoase.

Aventurierii vin să descopere cultura românească. Grossi, un influencer american, a fost impresionat de simplitatea ciobanilor, iar celebrul I show Speed a descoperit micii de la Obor. Videourile lor au strâns sute de mii de reacţii pe internet. 

La Cluj Napoca pare că a ajuns chiar şi Mister Beast. Influencerul american care are peste 300 de milioane de abonaţi doar pe canalul de youtube ar fi fost filmat în parcul central din oraş.

Ministerul spune că legislaţia nu îi permite să plătească influencerii

Ministerul spune că legislaţia nu îi permite să plătească influencerii, dar că noua lege este în lucru.

"Este un buget mic, chiar foarte mic în comparaţie cu alte ţări din jurul nostru, de aceea am încercat să ţintim cât mai bine şi să venim cu acţiuni profesionistre", a declarat Radu Oprea, ministrul turismului. 

Cea mai recentă campanie de promovare a României a avut loc în Germania, când peste 600 de taxiuri colantate cu imagini reprezentative din ţară, au transportat suporteri din toată lumea prin oraşele cheie ale campionatului european. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Reacția Veronicăi, o tânără italiancă venită în România. A postat totul pe internet: "Am găsit o ţară"