Antena Meniu Search
x

Video Tristan Tate nu vrea să fie extrădat în Marea Britanie. Care ar putea fi soarta fraţilor, după noul dosar deschis în UK

După doar câteva luni de control judiciar, fraţii Tate se întorc după gratii. Andrew şi Tristan au fost reţinuţi, din nou, de data aceasta la cererea autorităţilor britanice. Ar fi cercetaţi tot pentru infracţiuni sexuale comise însă pe teritoriul Marii Britanii. Controversaţii influenceri se declară, într-un comunicat, "consternaţi şi profund tulburaţi de resuscitarea fără probe noi a unor acuzaţii vechi". 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 12.03.2024, 14:16

Vezi și

Primul care a pledat în fața judecătoarei de drepturi și libertăți, în cadrul ședinței de la Curtea de Apel București, a fost Tristan Tate. Avocații acestora spun că pe de-o parte este vorba despre o infracțiune care după 10 ani este scoasă în față, pe de altă parte vorbesc despre faptul că în documentele pe care le-au primit de la autoritățile britanice, observă că este vorba despre aceeași infracțiune care face deja obiectul unui dosar, cel care se află acum pe masa Tribunalului București. 

Tristan Tate a spus în fața judecătorului că nu dorește să fie extrădat în Marea Britanie. Andrew Tate urmează să apară și el în fața judecătoarei. 

Tristan Tate a spus în fața judecătorului că nu dorește să fie extrădat în Marea Britanie

Cei doi sunt acuzați de autoritățile din Marea Britanie de infracțiuni sexuale. Pe numele lor a fost emis pe 19 ianuarie 2023 un mandat național de arestare care ulterior s-a transformat într-un mandat internațional de arestare. Frații Tate au fost ridicați de acasă de polițiștii din Ilfov și au ajuns în fața unui procuror de la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București care a decis să-i rețină pentru 24 de ore.

Pe acelaşi subiect

Astăzi, un judecător de drepturi și libertăți decide dacă confirmă acest mandat european de arestare. Ulterior, după confirmare acestui mandat, autoritățile britanice trebuie să trimită toate documentele în vederea extrădării.

Cei variante sunt luate în calcul

Frații Tate ar putea fi arestați preventiv în România, să se continue aici dosarul care este trimis în judecată din august 2023 și în paralel să meargă și ancheta din Marea Britanie. Pe de altă parte, există și scenariul în care Andrew și Tristan vor fi trimiși în Marea Britanie, acolo unde să execute măsura arestului preventiv și să continue cele două dosare cu ei în custodia autorităților britanice. 

Există însă posibilitatea în care atât dosarul din România, cât și cel din Marea Britanie să fie unite și cauzele să fie judecate de autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Tristan Tate nu vrea să fie extrădat în Marea Britanie. Care ar putea fi soarta fraţilor, după noul dosar deschis în UK