Antena Meniu Search
x

Reconstituirea teribilei crime din Oradea! Sorin Rogia le-a arătat polițiștilor unde a ascuns ciocanul cu care l-a ucis pe cel mai bun prieten al său. I-a aplicat peste 20 de lovituri (VIDEO)

După ce a recunoscut în faţa judecătorilor că l-a ucis pe prietenul său, Radu Bogdan, Sorin Rogia a fost dus la locul crimei, pentru reconstituire.

După ce a recunoscut în faţa judecătorilor că l-a ucis pe prietenul său, Radu Bogdan, Sorin Rogia a fost dus la locul crimei, pentru reconstituirea oribilei fapte.

Astăzi, la prânz, anchetatorii l-au dus pe Rogia pe strada Grigore Ureche, în apropierea pârâului Peţa, la locul unde a fost descoperit, în dimineaţa de 9 noiembrie, cadavrul tânărului de 27 de ani, scrie ebihoreanul.ro.

Suspectul a fost pus să prezinte circumstanţele producerii tragediei, de la momentul în care între cei doi au izbucnit certurile până în acela în care Rogia i-a spart lui Bogdan capul, cu un corp contondent, cu o violenţă rară, trăgându-i apoi corpul inert într-un loc mai ferit, la colţul unui bloc.

Pe acelaşi subiect

Împreună cu anchetatorii, Rogia a refăcut şi traseul pe care s-a întors acasă după oribila crimă, la pas, pe strada Crişan, Constantin Tănase, iar de acolo pe strada Nicolaus Olahus, unde locuieşte împreună cu părinţii săi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe drum, arestatul le-a arătat poliţiştilor unde a aruncat din obiectele pe care le avusese la el între care şi ciocanul cu care a ucis victima, precum și telefonul prietenului său.

I-a aplicat victimei „cel puţin 20 de lovituri”

Potrivit ebihoreanul.ro, în referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorul Călin Roman notează că „din probele administrate rezultă că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, prin temerea că, aflat în libertate, „inculpatul ar putea comite noi fapte penale ori ar declanşa reacţii puternice în rândul opiniei publice, prin natura faptelor pe care le-a comis”.

Reprezentantul Parchetului a oferit şi câteva date concrete cu privire la fapta suspectului, care a avut drept consecinţă „un traumatism cranio-facial cu zdrobirea părţii anterioare a neuro-craniului şi eviscerare de masă cerebrală” provocat victimei.

„Pentru a evidenţia aspectul pericolului pentru ordinea publică, avem în vedere că inculpatul a comis o infracţiune de extremă violenţă, agresând-o pe aceasta în mod repetat cu un corp contondent dur, posibil cu suprafaţă mică, de formă patrulateră, cu dimensiuni de circa 2/2 cm, în zona capului, aplicându-i cel puţin 20 de lovituri”, arată Roman.

Sorin Rogia a fost capturat noaptea trecută de un echipaj al Poliției Transporturi Feroviare, din Gara de Nord Timișoara. Se pare că tânărul ar fi plănuit să fugă în Serbia.

Cum s-a petrecut crima

Radu Cătălin Bogdan a fost găsit fără suflare în dimineaţa zilei de 9 noiembrie, în jurul orei 8.30, pe strada Grigore Ureche, la colţul unui bloc şi la doar câţiva metri de pista pentru biciclişti de pe malul Peţei, dezbrăcat, doar în chiloţi şi ciorapi.

Victima locuia cu familia într-un bloc din apropiere şi seară de seară îşi plimba căţelul, un beagle, pe malul Peţei. În seara de 8 noiembrie, în jurul orei 18, a ieşit din apartament să se vadă cu un prieten.

Câteva ore mai târziu, îngrijorată că nu se întoarce, mama l-a sunat de mai multe ori, dar n-a mai răspuns, şi nici prietenii nu ştiau nimic de el.

În fața anchetatorilor săi, Rogia și-a recunoscut crima. "Audiat fiind, inculpatul a recunoscut comiterea faptei şi, conform declaraţiilor sale, mobilul crimei a fost reprezentat de divergenţe în legătură cu concepţiile despre viaţă şi religie avute cu victima. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele", a precizat prim procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Reconstituirea teribilei crime din Oradea! Sorin Rogia le-a arătat polițiștilor unde a ascuns ciocanul cu care l-a ucis pe cel mai bun prieten al său. I-a aplicat peste 20 de lovituri (VIDEO)