Antena Meniu Search
x

Video Risipă din bani publici la Tecuci: Asfaltul turnat direct peste pământ și praf: "Nu e treabă ca lumea făcută. E treabă de mântuială"

Bătaie de joc pe banii de la stat în Tecuci. Lucrările care se desfășoară în cadrul unui proiect de apă și canalizare nu fac altceva decât să irosească banii publici. Deşi responsabilii spun că totul decurge conform proiectului, echipa Observator a filmat muncitorii turnând asfaltul direct peste pământ și praf....din păcate rezultatul muncii de mântuială se vede: şoseaua se surpă. 

de Adrian Obreja

la 27.07.2023, 23:06

Vezi și

Reporter-muncitor: Dar așa, pe pământ, s-a pus direct?

- N-am eu ce să zic.

- Dar muncitorii care au pus asfaltul?

- Au plecat. Au plecat în altă parte.

Pe acelaşi subiect

- Da ce grosime are? Doar ți s-au spus să-l compactezi?

- Da.

- Văd că e pus direct pe praf, pe pământ. 

Treabă de mântuială

Strada Vasile Conta. Tecuci. Un muncitor - singur la volanul unui compactor. Restul colegilor au turnat și au plecat! 

Adrian Obreja, reporter Observator: Așa se asfaltează în 2023, în Tecuci, într-o lucrare care implică schimbarea rețelei de apă și canalizare. Pământ și langa, asfalt. Iar în acest moment există și un muncitor care compactează ceea ce vedeți aici. 

Localnicii se uitau și ei încremeniți la operațiunea aflată în plină desfășurare. 

Localnic-reporter: Dar de ce nu vine cineva sa verifice, un diriginte de șantier? Să vina cineva sa verifice. Pai cum, așa? Să ne aflăm în treabă. Nu e treabă ca lumea făcută. E treabă de mântuială.

- Muncitorii nu mai sunt?

- Au plecat. Când? Acum un pic mai înainte. 

În schimb, șeful lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare, care este şi reprezentantul firmei, spune că totul merge conform proiectului. Mai mult, ceea ce echipa Observator a filmat, nu ar fi adevărat... 

Marian Tunaru - responsabil lucrări-reporter: Veniți mâine să vedeți cum pregătim și ce turnăm. Deja compacta băiatul acolo.

- Ce compacta?

- Pământul, balastul nu se compactează?

- Compacta asfaltul proaspăt turnat, încă ieșea căldură din ele, încă fierbea.

- Da, domnule, aveti dumneavostra abilități?

Lucrările din Tecuci - executate de aceasta firmă - au intrat deja în vizorul primăriei.

Lucian Costin - primar Tecuci: Am sesizat corpul de control al șefului de la insp de stat în construcții, lucru care a dus la o expertiză pe teren in ceea ce privește calitatea acestor lucrări. Ne gândim și la o sesizare penala asukta constructorului pentru că nu e normal ce se întâmplă la Tecuci. 

Poliția Locală a amendat şi ea constructorul, doar anul acesta. Au fost amendați, undeva la 26 de procese verbale, in cuantum de aproximativ 70 de mii de lei. In fiecare zi avem discuții cu ei, le dam somații atât verbale cât și scrise. 

Calitatea lucrărilor se vede şi în incidentele produse pe străzi. Ieri, o mașină a căzut cu roata într-o surpare proaspăt produsă. Şoferul a avut noroc cu polițiștii locali care au sărit în ajutorul lui și au împins mașina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Risipă din bani publici la Tecuci: Asfaltul turnat direct peste pământ și praf: "Nu e treabă ca lumea făcută. E treabă de mântuială"