Antena Meniu Search
x

"A fost lăsat să zacă pe asfalt timp de 3 ore". Trauma unei mame din UK, după ce băiatul ei a fost lovit de o maşină, pe trecerea de pietoni

O mamă a vorbit despre trauma prin care au trecut atât ea şi fiul ei, după ce băiatul de 11 ani a fost lovit de o maşină, pe trecerea de pietoni, într-un oraş din Anglia. Copilul a aşteptat, întins pe caldarâm, mai bine de trei ore să vină ambulanţa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.07.2023, 11:32

Trauma unei mame din UK, după ce băiatul ei a fost lovit de o maşină, pe trecerea de pietoni - Shutterstock

Leo, în vârstă de 11 ani, plecase până la magazinul de lângă casă pentru a cumpăra struguri, când a fost lovit, pe trecerea de pietoni, de un vehicul. A fost aruncată câţiva metri şi a căzut în cap, lovindu-se foarte puternic. Din cauza rănilor grave, nu a putut fi transportat la spital cu o altă maşină, din teama de a nu afecta mai are condiţia în care se afla.

Ambulanţa a venit după 3 ore

Mama lui susţine că băiatul a rămas întins pe asfaltul timp de trei ore, până când, într-un final, o ambulanţă a ajuns la faţa locului, la ora 22:00, potrivit Mirror.

"Sâmbătă seara, în jurul orei 19.15, Leo a vrut niște struguri de la magazin. Din casa noastră, l-am privit traversând drumul de lângă noi și apoi a ajuns pe principală şi urma să treacă din nou, pe Hessle Road. Atunci, dintr-o dată, câinele nostru a început să latre foarte tare şi am văzut o femeie cu maşina intrând pe alee fără control. Am ştiut că s-a întâmplat ceva şi am fugit afară. L-am văzut pe Leo inconştient, pe asfalt, înconjurat de oameni. A deschis ochii şi a început să ţipe. O femeie a coborât din maşină și a spus că nu l-a văzut. Avea tăieturi și vânătăi peste tot și s-a lovit la cap în urma impactului. Fața lui, spatele și părțile laterale ale capului erau tăiate și sângerau și a crezut că a paralizat. Poliția a venit la scurt timp și a închis porţiunea de drum", a povestit femeia.

Pe acelaşi subiect

Câţiva martori au intervenit să acorde primul ajutor

Mama lui Leo, alţi martori, dar şi poliţia au încercat să contacteze şi să facă rost de o ambulanţă, dar paramedicii nu au ajuns până la ora 22.00, lăsând copilul să agonizeze pe asfalt.

"Din fericire, în apropiere era un paramedic aflat în afara serviciului cu o trusă de prim ajutor în portbagajul mașinii. De asemenea, o altă asistentă s-a oprit să ajute”, a continuat Lisa. „Poliția mi-a dat între timp o folie să-l învelesc, iar magazinele locale și vecinii ne-au dat băuturi și alte lucruri necesare pentru a ajuta. Plouase în acea zi și drumul era încă umed. Am tot întrebat dacă îl putem duce la spital cu mașina pentru că era îngrozitor să-l văd întins pe drum așa, dar rănile de la cap şi durerile de la gât m-au făcut să înţeleg că era nesigur să-l mutăm noi. În sfârșit, în jurul orei 22.20, au sosit ambulanța și paramedicii. Au fost absolut atenţi și şi-au cerut încontinuu scuze pentru că a durat atât de mult, dar eu eram îngrozită, terifiată de gândul că fiul meu avea să nu fie bine".

Băiatul se află acum în afara oricărui pericol

Odată ce Leo a fost dus la spital, i s-a făcut un CT, precum şi câteva radiografii. Inițial, medicii credeau că nu și-a rupt niciun os, dar mai târziu au descoperit că avea genunchiul şi degetele rupte. Băiatula re, de asemenea, leziuni faciale grave și cicatrici pe buze.

"Suntem atât de norocoși că nu a fost mai rău", a spus Lisa. "A fost aruncat atât de departe peste drum, i-a șocat pe medici că nu avea leziuni mai grave. Poliția a colectat imaginile de pe camerele de supraveghere și a declanșat o anchetă asupra incidentului. Leo va fi traumatizat pentru o lungă perioadă de timp. Rănile lui se vor îmbunătăți, dar starea lui mentală este cea de care sunt îngrijorat."

Leo încearcă să fie puternic, spune mama lui, dar încă nu poate mânca, iar şocul a tot ceea ce s-a întâmplat nu i-a trecut. "Nu se simte foarte bine", mărturiseşte ea, dar e mulţumit că a putut alege culoarea ghipsului pentru picior.

Lisa a mulțumit comunității care a dat o mână de ajutor în momentele dificile. "Leo a fost copleșit de cât de amabili au fost oamenii cu el și pur și simplu nu pot să le mulțumesc suficient tuturor, înseamnă atât de mult".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "A fost lăsat să zacă pe asfalt timp de 3 ore". Trauma unei mame din UK, după ce băiatul ei a fost lovit de o maşină, pe trecerea de pietoni