Antena Meniu Search
x

O româncă din Italia, a doua victimă a unui păianjen deosebit de veninos, extrem de rar în Europa

Presa italiană anunţă că o româncă în vârstă de 51 de ani, din Marsala, provincia Trapani, a fost ucisă de un păianjen deosebit de veninos extrem de rar în Europa. Specia respectivă de păianjen este cunoscută pentru răspândirea în Brazilia şi Statele Unite, dar nu în Europa.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.08.2020, 15:33

  • Muşcătura păianjenului i-a fost fatală unei românce din Italia
  • Femeia a stat în comă 2 săptămâni

Este vorba despre păianjenul pustnic maro, sau păianjenul vioară (Loxosceles reclusa), iar ceastă specie este rareori agresivă.

Atacurile asupra oamenilor sunt, relativ, rare. Păianjenul mușcă, de obicei, doar atunci când este amenințat, presat pe piele când se găsește în haine, prosop sau lenjeria de pat.

Poate fi uşor identificat după pata de pe corp, în formă de vioară.

Mușcăturile păianjenului pustnic maro pot fi fatale, iar simptomele pot apărea chiar şi după 8 ore de la muşcătură.

Românca din Marsala este a doua victimă a păianjenului vioară, în ultimii patru ani, prima victimă înregistrându-se tot în Italia, caz despre care medicul italian Mario Pezzi a făcut declaraţii la momentul respectiv, pentru livescience.com.

În cazul româncei, ea a murit după două săptămâni de comă internată în spital. Specialiştii, citaţi de direttasicilia.it au precizat că moartea femeii a fost cauzată de mușcatura păianjenului vioară.

Femeia a venit singură la spital, cu fasciită necrozantă la nivelul picioarelor. După aceea, starea ei de sănătate s-au agravat până când a intrat în comă. După două săptămâni de spitalizare în terapie intensivă, ea a murit.

Nu există niciun antidot disponibil în Europa pentru a trata o mușcătură Loxosceles, a declarat doctorul Pezzi pentru Live Science, pentru că antidotul este disponibil doar în ţările de provenienţă a păianjenului, în principal Brazilia. Prin urmare, singurul mod de a trata pe cineva care a fost mușcat de un păianjen Loxosceles este prin Terapie Intensivă, a spus el.

Dacă credeți că ați fost înțepat de un păianjen vioară, este recomandat să mergeți imediat la spital.

Specialiştii precizează că există şi alte rude ale speciei în Europa, niciuna la fel de periculoasă ca specimenele din Brazilia, dar toate seamănă între ele, făcând parte din aceeaşi specie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O româncă din Italia, a doua victimă a unui păianjen deosebit de veninos, extrem de rar în Europa