Antena Meniu Search
x

Video România se pregăteşte de întoarcerea la normalitate. Proprietarii de restaurante sunt în culmea fericirii: "A venit momentul. Îl visam noaptea"

Vaccinarea  îşi arată beneficiile. Clujenii au scăpat de restricţii de astăzi, asa că pot merge din nou la teatru sau la restaurant. Şi Bucureştiul se pregăteşte de relaxare.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.04.2021, 21:18

Vezi și

În câteva zile, rata de infectare ar putea coborî sub 3 la mia de locuitori iar asta înseamnă mai multă libertate.

Normalitatea revine, odată cu scăderea ratei de infectare

"Cine nu-şi vrea viaţa înapoi, fără toate nebuniile astea?"

La asta visăm cu toţii. Şi încetul cu încetul relaxarea se instalează în Capitală. Într-o lună de zile, rata de infectare a coborât de la 7 la mia de locuitori la puţin peste 3. 

Pe acelaşi subiect

"E meritul nostru, ca si populatie. Pentru ca am inceput sa luam atitudine, sa ne vaccinam. Sa avem mai multa grija unii de altii"

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Sunt masurile care au fost luate si au fost respectate de oameni. Pana la urma, cel mai important factor ramane disciplina noastra"

Odată ce rata scade sub 3, ne vom putea întoarce la restaurant. 

Mădălina Chiţac, reporter Observator: "Acest restaurant isi va primi in curand din nou clientii in interior. Dar va functiona la doar 30% din capacitate. Vor putea fi ocupate jumatate din mese abia atunci cand rata de infectare ajunge la 1.5 la mia de locuitori"

Radu Dumitrescu, proprietar restaurant: "A venit momentul mult asteptat. Ne uitam la el, il visam noaptea. E o veste extraordinara. Ne ajuta sa functionam. Nici nu mai conteaza la ce procent din capacitate. Ne ajuta sa functionam, sa ramanem vii"

Şi artiştii de la Opera Naţională Bucureşti se pregătesc de întâlnirea cu publicul. Spectacolele vor fi şi ele reluate. 

Daniel Jinga, manager opera: "Noi ne gandim ca lucrurile se vor imbunatati si nu are cum sa fie mai rau. Cred ca mergem din ce in ce mai spre bine. Suntem convinsi ca vom vinde toate biletele"

Ministerul Culturii deja pregăteşte în Capitală două proiecte pilot. La Teatrul Naţional şi la Operă unde se vor ţine reprezentaţii doar pentru spetctaorii vaccinaţi. 

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: "Vorbim de persoane vaccinate, care nu vor purta masca. si nici distantarea nu va fi una forte mare, tocmai pentru a testa siguranta oferita de vaccinare. Pe componenta outdoor, care va fi in fata operei nationale, nu vor fi doar persoane vaccinate, vor fi si persoane testate"

În curând s-ar putea redeschide şi cinematografele, dar şi sălile de jocuri de noroc. Cluj Napoca a luat deja faţa Capitalei. Aici rata a ajuns la 2.98 la mia de locuitori. 

Alexandru Roman, reprezentant restaurant: "În sfarsit vom putea primi oamenii inauntru, ca sa vina sa stea la caldut, sa serveasca o cafeluta, un cocktail, orice le pofteste inima. Ma bucur foarte mult sa vad iar oameni pe strada"

Marea relaxare va veni însă abia la toamnă, cred autorităţile. 

Alexandru Rafila: "Probabil că acea ţintă de obţinere a imunităţii de grup, ar putea fi atinsă probabil toamna, la sfârşitul lunii septembrie sau luna octombrie, adică o perioadă suficientă de timp în care să putem menţine acest ritm de 100 de mii de persoane vaccinate zilnic, care ar oferi atingerea ţintei respective"

O dată cu atingerea imunităţii de masă vom putea scăpa şi de mască. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » România se pregăteşte de întoarcerea la normalitate. Proprietarii de restaurante sunt în culmea fericirii: "A venit momentul. Îl visam noaptea"