Antena Meniu Search
x

Video Primul weekend fără restricţii la mare. Terasele şi restaurantele vor fi deschise până la ora 22

E primul weekend fără restricţii la mare. Şi, deşi se apropie zilele libere de sărbători, la capitolul pregătiri pentru venirea turiştilor mai e mult de lucru. Vestea bună e că terasele şi restaurantele vor fi deschise până la ora 22.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.04.2021, 19:57

Vezi și

Plaja din Mamaia este mai mare ca oricând. Însă pe noua întindere de nisip nu vor fi nici beach-baruri, nici şezlonguri. 

Primul weekend fără restricţii la mare

Corina Misircu, manager hotel: "Noi am pregatit si sezlongurile, dar anul acesta vor putea doar să se plimbe sau sa se aseze pe un cearsaf pe plaja". Şi, potrivit obiceiului românesc, vara ne ia prin surprindere.  

Andreea Filip reporter Observator: "Accesul pe plaja din dreptul pontonului din statiunea Mamaia este restrictionat avand in vedere ca aici sunt lucrari de innisipare pana pe data de 15 mai"

Pe acelaşi subiect

Din centrul staţiunii şi până spre nord, încă se lucrează la nivelarea nisipului din proiectul lărgirii plajelor. 

Nicușor Buzgaru, manager proiect înnisipare: "Zona Mamaia chiar am terminat-o, au tras ultima bucată de nisip şi sunt la finisaje şi continuă pe Năvodari unde mai au acolo 1.000 de metri liniari"

Printre utilaje şi conducte lăsate pe nisip, administratorii plajelor se pregătesc pentru deschiderea sezonului. 

Tiberiu Țuhașu - manager plajă: "Ne-am unit forţele, am chemat toţi angajaţii pe care i-am avut anul trecut, chiar am angajat in plus. Tragem speranţele ca de 1 mai ii vom intampina pe turisti cat se poate de pregătiţi."

Patronatele din turism au găsit şi o portiţă legislativă pentru ca oamenii să nu stea la plajă cu mască. Spun că şezlongurile ar trebui să aibă regimul teraselor, unde masca nu e obligatorie. Odată cu eliminarea restricţiilor de weekend, terasele şi restaurantele vor fi deschise până la ora 22. 

Andreea Filip, reporter Observator: "Pentru ca nu pot funcționa pe timpul nopţii,  cluburile din nordul staţiunii Mamaia se transformă in terase pe timp de zi"

Alex Vintilă, manager club: "Ne pregatim, vedem ce se intampla cu toate restricțiile, noi suntem pregătiti cu tot ce inseamna distantare". Până la minivacanţa de 1 mai, hotelierii au pregătit oferte şi pentru acest weekend. 

Elena Drăghici şef recepţie hotel: "Doua nopti plus una gratis, ce include cazare cu mic dejun pentru trei nopti, iar pentru divertisment ii trimitem la parcul de aventura din statiunea Neptun şi le oferim si un voucher pentru masa la restaurantul hotelului in valoare de 100 de lei"

Peste 100 de hoteluri vor fi deschise pentru turiștii care vor petrece Paștele la mare. Toate vor funcționa la o capacitate de cel mult 70 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primul weekend fără restricţii la mare. Terasele şi restaurantele vor fi deschise până la ora 22