Antena Meniu Search
x

Video Românii râvnesc tot mai mult după vacanţe, dar caută variantele cele mai ieftine de zbor. Tinerii sunt cei mai împătimiţi

Românii merg mai des în vacanţe decât în anii trecuţi, dar caută variantele cele mai ieftine. Jumătate din zborurile din 2023 au fost la bordul unor companii low cost. Cei mai fideli clienţi sunt tinerii, care fug în weekenduri peste hotare doar cu bagajul de mână. 

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 21:01

Vezi și

Ioana a călătorit, numai anul trecut, în 8 destinaţii. A început să vadă lumea imediat după ce a terminat facultatea, atunci când deja îşi câştiga singură banii.

Ioana, turistă: Eu sunt genul de persoană care preferă să călătorească în detrimetrul unei investiţii. Cele din concediu de vară le plănuiesc din timp. Restul, sunt destul de spontane. Se iveşte un last minute, un bilet bun, cazare bună sau city break cu fetele. 

Tinerii profită de orice ocazie

Asemenea Ioanei sunt şi alţii, în special tineri, care câştigă din ce în ce mai bine şi care profită de orice zi liberă. 

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Mai bine de jumătate dintre românii care au călătorit anul trecut cu cel mai mare operator aerian lowcost şi-au vizitat rudele din străinătate, dar numărul lor a fost mai mic cu 2% decât în 2022. 18% au zburat pentru vacanţe de o săptămână şi tot atâţia pentru citybrake-uri, ambele categorii în crestere de la un an la altul. Tot în creştere sunt şi zborurile în interes de afaceri, 8%.

Cei care călătoresc pentru a-şi vizita rudele îmbină utilul cu plăcutul

Au cazare asigurată şi bifează şi obiectivele turistice din zonă. În funcţie de sezon şi de oferte, destinaţiile preferate se schimbă de la un an la altul. 

Valeria Bragarenco, PR Wizz Air Budapest: În anul 2022, pe timp de vară, românii preferau să zboare în Israel, Malta sau Emiratele Arabe Unite, pe cât în anul 2023, pe timp de vară, ei au preferat să zboare în preferat să zboare în Cipru, Grecia, Norvegia şi Portugalia. În România, piaţa este interesată în direcţii cât mai ieftine posibil. 

Ana Toporeț, consultant turism: Cipru este o destinaţie plăcută pentru temperatură. Este o climă mediteraneană. Vara este suportabil şi are un sezon prelungit, din aprilie, până la mijlocul lunii octombrie spre noiembrie. 

Datele arată ca anul trecut, companiile low cost au avut cu 18% mai mulţi pasageri români decât în 2022, iar numărul continuă să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Românii râvnesc tot mai mult după vacanţe, dar caută variantele cele mai ieftine de zbor. Tinerii sunt cei mai împătimiţi