Antena Meniu Search
x

Video Destinaţiile de vacanţă iubite de români, care au au introdus sau au mărit taxele pentru vizitatori

Ne pregătim de zilele libere de 1 mai şi de perioada vacanţelor de vară. Atenţie însă la cum vă calculaţi bugetul. În toată Europa, locaţiile cu tradiţie au introdus sau au mărit taxele pentru vizitatori. 

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 15:10

Vezi și

Barcelona, cu zeci de milioane de turişti anual, şi cu localnici care s-au manifestat vehement împotriva acestui lucru, a introdus din această lună o suprataxă de 3,25 de euro pe zi. Care se adaugă la cele deja existente! La Portimao, în Algarve, Portugalia, e ceva mai ieftin, 2 euro pe zi de turist.

În Italia, la Veneţia, minunată dar extrem de aglomerată, există o taxă de intrare în oraş de 5 euro care va fi înlocuită curând tot de o taxa de turism care va putea ajunge şi la 10 euro pe zi! În Italia e o practică ce durează deja de ani buni şi doar sezonul trecut, autorităţile au strâns 700 de milioane de euro din aceste taxe zilnice de turism.

Grecia, în Top 3 destinaţii pentru români, a schimbat numele din taxa de turism în taxa de Rezilienţă la schimbări climatice! Şi i-a crescut puţîn valoarea, dar în principiu e exact acelaşi lucru. În locaţiile mici porenşte de la 1,5 euro dar în insulele extrem de căutate poate ajunge şi la 10 euro pe zi de turist.

Nu sunt sume foarte mari dar, cu o minimă planificare nu veţi fi luaţi prin surprindere, chiar şi atunci când călătoriţi cu o familie mai numeroasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Destinaţiile de vacanţă iubite de români, care au au introdus sau au mărit taxele pentru vizitatori