Antena Meniu Search
x

Video Românii se întorc acasă de sărbători, cu maşinile încărcate cu daruri de la Moş Crăciun: "În afară e mai bogat"

De sărbători, toate drumurile duc acasă. Asta se vede cel mai bine în punctele de trecere a frontierei. În vămile din vestul ţării s-au format deja cozi mari de maşini. Zeci de mii de români, care lucrează în Europa se întorc acasă cu maşinile pline cu bunătăţi şi cadouri pentru cei dragi. Poliţiştii de frontieră spun că acesta este doar începutul. Săptămâna viitoare va fi şi mai aglomerat.

de Georgiana Botez

la 18.12.2022, 18:14

Vezi și

Ieri dimineaţă, sute de maşini aşteptau să intre în ţară prin punctul de trecere a frontierei Borş 1, dinspre Ungaria. Românii plecaţi în Anglia, Franţa, Germania sau Olanda se întorc primii în ţară şi îi recunoaştem după maşinile burduşite cu genţi, pline cu cadouri pentru cei dragi.

Român: Cadouri, vine Moş Crăciun din Germania. 

Reporter: Ce aveţi sus?

Român: Am un cuptor. 

Pe acelaşi subiect

Român: Cu maşina plină, full. Dulciuri, cafele, de toate.

Reporter: Cum e moşul în acest an? Mai bogat sau mai puţin bogat? 

Român: Cum lucrăm afară e mai bogat, dar dacă aş lucra aici nu...

Român: Ciocolată, praf pentru rufe, mai multe dulciuri pentru copii, caşcaval că vin din Olanda. Maşina e ticsită de bunătăţi. Din toate câte puţin, da. 

Românilor le e dor de mâncarea de acasă

Pe lângă emoţia care îi cuprinde la gândul că-şi vor strânge în braţe rudele şi prietenii îşi face loc şi pofta de bunătăţi. Cei mai mulţi abia aşteaptă să guste din sărmăluţele de acasă, ori din salata de boeuf. 

Român: Cozonac, sarmale.

Român: Sarmale în primul rând, după aia şoric. Abia aştept să mănânc. Şi mici.

Poliţiştii de frontieră spun că, în acest an, numărul românilor ce vin să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în ţară va fi mai mare ca anul trecut, când existau restricţii din cauza pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Românii se întorc acasă de sărbători, cu maşinile încărcate cu daruri de la Moş Crăciun: "În afară e mai bogat"