Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulți români apelează la firmele de catering pentru masa de Crăciun. Meniurile, mai scumpe şi cu 30% față de 2021

Se apropie Crăciunul şi întrebarea ce vom pune pe mese devine imperativă. Nu puţini sunt cei care vor comanda toate preparatele de la firmele de catering sau de la restaurante. Asta pentru a petrece mai mult timp cu familia, în loc să stea în bucătărie. Anul acesta, meniurile sunt mai scumpe şi cu 30%. 

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 21:58

Vezi și

Cine are nevoie de ajutor pentru a pune pe masa festivă preparate tradiţionale, va trebui să plătească mai mult. Alexandra e proprietara unui restaurant cu specific italienesc. De sărbători, şi-a adaptat meniul în funcţie de cerinţele clienţilor. 

Alexandra Dine-Iureş: Am gândit un meniu format dintr-un antreu, un platou tradiţional rece, cu piftie de curcan, salată de boeuf, jumări, şorici, lebăr, tradiţionale. Un fel de bază, sărmăluţe cu varză murată. Şi, ca desert, cozonac de casă pufos. 

Totul este livrat la uşa clientului. Timpul câştigat astfel costă. 

Alexandra Dine-Iureş: Meniul pentru două persoane este de 270 de lei. Pentru 4 persoane este de 380 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Alt local, mai multe opţiuni. Cristina Feraru, manager firmă catering:  Am conceput trei variante de pachete pentru fiecare buget. Primul pachet, ce conţine 2 cozonaci şi un vin e 129 de lei, al doilea pachet l am pus la 290. Avem salată de boeuf, doi cozonaci, salată de icre, sărmăluţe. Practic, masa completă. 

Cine nu vrea mâncare tradiţională de sărbători, poate alege ceva mai sofisticat

Cine nu vrea un meniu complet, poate comanda la kilogram sau la bucată. 

Cristina Feraru, manager firmă catering: Salata de boeuf, 70 de lei kg. Friptura o avem cu 70 de lei pe kg. Suntem foarte căutaţi pentru sărmăluţele tradiţionale. Peste 500-600 de sarmale împachetăm. Anul trecut era 3 lei bucata. Acum e 3,5 lei. 

Scumpirile, de altfel, se văd peste tot. 

Dragoş Dumitrescu, proprietar local: O masă completă ar fi la 620 de lei la noi. Anul trecut a fost până în 500 de lei această masă. Deci a crescut cam cu 30%.Dacă anii trecuţi luam porcul întreg cu 11 lei kg, anul ăsta l-am luat cu 15-16 lei.  S-au scumpit mult lactatele, brânză, caşcavalul s-a dublat la preţ. 

Cine nu vrea mâncare tradiţională de sărbători, poate alege ceva mai sofisticat. Dacă încă nu aţi comandat bunătăţile pentru masa de sărbători, ar fi bine să vă grăbiţi. Sunt deja liste de aşteptare şi puţine firme de catering mai acceptă comenzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Tot mai mulți români apelează la firmele de catering pentru masa de Crăciun. Meniurile, mai scumpe şi cu 30% față de 2021