Antena Meniu Search
x

Video S-a aflat cine a declanşat haosul din avionul aterizat de urgenţă în Timişoara. Clipe de coşmar pentru 127 de pasageri

A fost alertă de gradul 0, în miez de noapte, pe Aeroportul din Timişoara. Un avion în care erau 130 de oameni a aterizat de urgenţă după ce a fost primită o amenințare că la bord s-ar afla o bombă. În aeroport a fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de ofiţeri SRI, poliţişti, genişti şi pompieri au împânzit pista. Călătorii au fost evacuaţi, iar aeronava şi bagajele au fost controlate. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.04.2024, 13:51

Vezi și

Alerta a fost transmisă către turnul de control al aeroportului Timișoara la ora 23:27. Avionul decolase din oraşul polonez Wroclaw şi urma să aterizeze în Egipt. 127 de pasageri şi 7 membri ai echipajului erau la bordul aeronavei.

Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara: Pilotul a luat decizia de a ateriza la Timişoara. Toată lumea a fost prezentă poliţia, pompierii, salvarea. 

Alerta s-a dat când aeronava se afla în spaţiul aerian sârbesc. Potrivit protocolului a fost imediat direcţionată către aeroportiul care întruneşte toate condiţiile de securitate.

La Timişoara a fost imediat întocmit Planul Roşu de Intervenţie. 

Pe acelaşi subiect

Alerta cu bombă, declanşată de un pasager din Polonia care a pierdut cursa

Imediat ce s-a oprit s-a sol, aeronava a fost înconjurată de forțe de intervenție. Pasagerii, copii şi adulţi, au fost debarcaţi şi escortaţi într-o zonă securizată.   

Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara: Pentru noi a contat pasagerii să-i scoatem de lângă aeronavă, să fie aduşi în siguranţă. 

Aeronava a fost verificată ore întregi, iar alerta s-a dovedit a fi falsă. Iar ancheta a arătat că totul a fost declanşat de un pasager din Polonia, care a pierdut cursa, şi spera că astfel îi va convinge pe piloţi să se întoarcă din drum. Restul pasagerilor îşi vor relua astăzi cursa spre destinaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » S-a aflat cine a declanşat haosul din avionul aterizat de urgenţă în Timişoara. Clipe de coşmar pentru 127 de pasageri